motor hız kontrolü için mikroişlemci program örneği

YSFORL41

Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elinizde motor hız kontrolü için mikroişlemci program örneği varsa paylaşımınızı bekliyorum.
 
Ne tür bir motor kontrol etmek istiyorsun? D.c. motor mu Step motor mu? Birde kontrol etmek istediğin motorun değerlerini yazabilir misin?

Düzenleme:
Arkadaşım pwm ile Dc motor hız kontrolüne ait döküman ekliyorum umarım işine yarar.


kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • pwm_ dc motor hiz kontrolu.rar
    213.8 KB · Görüntüleme: 93
ne tür motrol olduğunu yazmayı unutmuşum asenkron motor olacak arkdaşım çok saol
 
kesinlikle bulamazssın. devresi olmadan program zaten bi işe de yaramaz. senin bahsettiğin sey bildiğimiz bir inverter devresi. motor hız kontrol devresi dediğine göre bu devre motorun hızını ayarlayada bilmeli. bu pot ,, tuş takımı,, veya haberlesme ile olur. çıkış katını da yapmak o kadar basit değildir.
ama illaki yapacam dersen bir tane osiloskop al birtane de inverter ,çıkışlarını ölç. sonra işlemciden o çıkışları verecek programı yaz veya yazdır . ha unutmadan bu çıkıslar bir de ayarlı olacak :) . ama o iş biraz zor.....
((((boş vaktim olsa üzerinde uğrasacağım ilk şeylerden))))
 
kesinlikle katılıyorum. Nette bu işle ilgili bilgi bulmak bayağı zor bir ara çok uğraşmıştım.megep in asenkron motorlarda hız kontrolu ve sürüm tekniği dalga şekilleri ile ilgili bir kaynağı vardı ama şu an için bulamıyorum . EKliyemicem kusura bakma ama yine de fazla bilgi bulmak bayağı zor.
 
arkadaslar
pıc 16f877 ile asm hız kontrolunu yapıcam.odevim havalandırma sistemi.asm hızı ile fana hava üflenecek.yalnız hız kontrolü inverterle saglanacak.pice inverter girecek.asm yaklaşık 1 kw.yalnız proteus ile yaptığımda inverter yada asm motor yok.inverter kontrolunu potansiyometre ile sağlayabilirmiyim.gerilim degişimi ile.proteusta bunu nasıl çizcem.hava hız sensorunden çıkan bilgi asm' a gidecek..ilginiz için teşekkürler.
 
Merhaba machine head arkadaş;
Yazdıklarınızı bi 5 kere okudum ama daha açıklayıcı yazarsan iyi olur.Şimdi ben anladığım gibi cevaplıyayım:
1_) Motor sürücü ayrı olacak ve bunu kontrol eden picli bi devre ve hava sensörü ilede bu picli devere çalışacak.Oysa motor sürücülerde dışardan gelen sinyal tipine göre zaten kontrol yapılabiliyor.
2_)Potansiyometreyi yada analog girdiyi proteusta bi dosya kullanarak yapabilirsin ordaki besleme tiplerinden faydalan yada bi kondansatörü şarj ve deşarj ederek kullanırsın.877 li bi fark basınç sensörü okuyan ve set ettiğim basınca göre devreye girip çıkan cihaz yaptım orda bu şekilde kullandım.Set edilen değerde cihaz bi röle çektiriyor ve girişi de dc voltaj verip değiştiriyor sonra tekrar rölr bırakıyor simulasyon bu şekilde.
Yapacaklarını bi daha düşünüp tekrar yazarsan iyi olur.Kolaygelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst