Motor Fren Direnci Nerede Yazıyor

Katılım
4 Ara 2011
Mesajlar
114
Puanları
1
Konum
Amasya
Merhaba arkadaşlar ;

Aşağıdaki resimde direncimin kaç watt olduğunu nereden öğreneceğim bir türlü bulamadım. Datasheeti de paylaştım sizde göreceksiniz bu direnci bulamadım.

https://www.krah-gruppe.de/assets/Produkte/Downloads/Datenblatt-ZDFL.pdf

WhatsApp Image 2021-02-10 at 17.07.20 (1).jpeg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Görebildiğim kadarı ile üstünde 50 ohm yazıyor .
15 watt sanki
 
Cevabınız
Görebildiğim kadarı ile üstünde 50 ohm yazıyor .
15 watt sanki
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim düşünceme göre yukarıdaki linkte paylaştığım değerlerde ZDFL 21 x 120 için bile 65 watt olduğu belirtilmiş. Bu daha büyük bir ölçüde direnç olduğu için wattı daha yüksek olur. Ayriyetten RW1 5/93A olarak tahmin etmiştim ben değeri 15W olarak değil. Tabiki kesin bir fikrim yok sadece varsayım
 
Özel üretim olabilir,datasheetinde yok üreticinin sayfasında yok ,datashetteki açıklama bilgilerine göre 50 ohm olmalı, J ibaresini de özel üretimlere koyuyor olabilirler.
 
Resistance tolerances K (± 10%), J (± 5%) bilgi kağıdında J harfinin tölerans olduğu belirtilmiş. Peki ben buna 220V gerilim uygulasam, direnç değeri belli pens ampermetre ile çektiği akımı ölçüp watt hesabı yapamaz mıyım

Özel üretim olabilir,datasheetinde yok üreticinin sayfasında yok ,datashetteki açıklama bilgilerine göre 50 ohm olmalı, J ibaresini de özel üretimlere koyuyor olabilirler.
 
Merhaba. Frenleme direnciniz bozuk değilse veya uçlarından elektrik halen kolayca uygulanıyorsa, bir AC pensampermetre ile motorun çalıştığı ayni voltajı uygularken bu dirençle çekilen amperi ölçün ve motora uygulanan bu volt değeriyle (220/380 voltla) çarpın. yaklaşık olarak frenleme direnç değerini (max. değerinde) bulursunuz.

Elektrik motorunun kwatt değerine oldukça yakın frenleme direnci gücü mantıklı olarak düşünürse motorunuzun elektrik kwatt gücüne çok yakın (en fazla) güçte bir direnç olmalıdır. Örneğin bu asenkron motor 3-4 kwatt gücündeyse frenleme direnci watt gücü de buna yakın değerde watt gücünde olabilmelidir. (Omaj değerleri ayni fakat watt değerleri ayni omajdaki dirençlere göre yüksek olan watt'lı dirençler bulunabildiği (elektronikte) yaklaşımıyla düşündüm) Yani bu fren direnci gücünü hesaplarken omaj ölçümü yanında yüksek watt'lı dirençler mantığıyla veya yaklaşımıyla watt gücünü düşünebilmek de gerekir.

Çok küçük asenkron motorların inverterle frenleme direnci watt. değeri ile çok büyük güçlü asenkron motorların inverterle frenleme direnci güç değeri direnç omajları ayni olsa bile güç değerleri açısından aynisi olmayacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst