Motor Bağlantısı

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
özellikle küçük motorlarda içerden yapılan yıldız yada üçgen bağlantılarda sağlamlık kontrolü nasıl yapabiliriz motor içinden 3 kablo çıkartıyorlar avometre ile kontrolünü anlatabilirmisiniz
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu tip sarılmış motorları ölçerken, sargı gövde arası bi kaçak olup olmadığına sonrada 3 çıkış arasında ohm. ölçerek yani üç uç arasındaki ohm. değerinin birbirine yakın olması gerektiğini sanıyorum.veya birinde hiç çıkış vermez kopukluk vardır yada sargılardan birinde ohm. farkı çoktur. kısa devre vardır.
 
bu sararken kolay olsun diye bazı bobinajcı arkadaşların yaptığı bişeydir.
yoksa normalde trifaz motorlarda altı uç bulunur.
üç uç varsa büyük ihtimal yıldızdır içerde köprülenmiştir.
bu durumda uçları kendi arasında ölçebilir ve şase konturolü yapabilirsin
 
3 fazlı asenkron motorlarda, dahilde yıldız-üçgen olması farketmez dışarıya 3 uç çıkar ( R-S-T ).
Yıldız bağlantıda fazların kendi aralarındaki ( RS-RT-ST ) direnç ölçümünde, seri bağlanmış 2 bobinin direnci okunur.
Üçgen bağlantıda ise seri bağlı 2 bobin ve bu seri bağlı 2 bobine paralel bağlı 1 bobinin direnci okunacağından, neticede yıldız bağlantıya göre daha az bobin direnç değerleri okunacaktır.

Motorun kalkış anında daha fazla akım çektiğini biliyoruz. Bu yüksek akımın daha büyük dirençle karşılaşması gerektiğinden yol alma anında YILDIZ bağlantıyı anlamlı bulabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst