Motor ark yapıyor yardım

eypde

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
139
Puanları
1
Bir üniversal testere motorum var ben bunu kuralına uygun olarak sardım herhangi bir kaçak ,şase , balans bozukluğu vs. yok her şey normal görünüyor gayette güzel çalışıyor ama ters yöne doğru :) çalışıyor... neyse kupları değiştirdim normal yönde çalıştı ama bu seferde ark yapmaya ve aşırı ısınıp duman çıkarmaya başladı tekrar yön değiştirdim yine güzel çalıştı

Acaba bir yönde normal sorunsuz çalışırken , neden diğer yönde ark yapıp(ateş çıkartıp) ısınıyor ???

Arkadaşlar lütfen hazırını al demeyin burada amacımız öğrenmek bilgi paylaşmak saygılar....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın eypde

Motor her iki yönde dönüşü esnasında çektiği akım eşit mi? yoksa orjinal dönuş yönünde dönerken fazla akım mı çekiyor?

Üniversal motor sarımında motorun orjinal sarım şekline birebir uymak gerekir.Bobinlerin nötür ekseninden sağa veya sola yatırılması
dönüş yönünü etkiler.Motorun bu durumda verdiği tepki orjinal durumundaki sarıma uyulmaması halinde (bobinlerin orjinal halinde nötr ekseninden ne kadar sağa veya sola kayması ile ilgili olarak)nadir olsada bu tür sorunlar olabiliyor.
 
Merhaba!

Üniversal testere motoru = Sabit yöne dönen motorlardır.
Bu motoru birebir aynı sardığınıza eminseniz ve fırça/kollektör (Endüvi) takımında bir problem olmadığını düşünüyorsanız. Aşırı ark yapma ve istenilen devir değerine ulaşmamasının tek sebebi fırçalar ile endüktör manyetik alan arasındaki açısal değerdir. Fırça tutucunun genişlemesi veya endüvi arasındaki mesafenin değişmesi, fırça basıncının normal değerde olmaması, fırçalardaki kasıntılar(sıkışmalar) gibi problemleri ilave edebiliriz.
Bknz Endüvi kör noktaları (manyetik)

Kolay gelsin....
 
Teşekkür ederim söylediğiniz noktalara bir daha bakacağım saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst