motor ısınma sorunu

drizzt

Üye
Katılım
24 Tem 2010
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar 0,55 kw AC motorun fazları arasındaki gerilimin birini 380V diğerini 180V olarak ölçüyorum ve motor çalışmıyor aşırı ısınıyor. kontaktörün çıkışını ölçüyorum 380V orada sıkıntı yok ama motorun klemenslerinden ölçünce niye 180 görüyorum yardımcı olabilirmisiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kontaktör çıkışı 380v da motorda 180v ise mantıklı tek açıklaması var
kontaktör ile motor arasındaki kabloya bakacaksın. bir tavsiyem motor klemenstinden kabloları sök ve öyle gerilimi ölç
bu şekilde çalıştırmak istersen motor yanar kolay gelsin
 
onuda yaptım farklı birkabloyla kontankörün çıkışına bağladım motoru sorun çözülmedi.mks bağlasam kontaktörün çıkışına faz düşük geldği için mksnin kontağı atarmı?
 
onuda yaptım farklı birkabloyla kontankörün çıkışına bağladım motoru sorun çözülmedi.mks bağlasam kontaktörün çıkışına faz düşük geldği için mksnin kontağı atarmı?
Motor akımına uygun MKŞ takarsan motor fazla akım çektiği için atar, amma bu şartlarda motoru çalıştıramassın
 
kardeşim termik bozulmuş olabilir eğer kontaktörün ve motorun sağlamlığından eminsen bence termiği bir kontrol et derim termik bozulduğu zaman ölçme esnasında biras yanıltıyor.
 
motoru sargılarını kontrol ettinizmi?.termik iptal edip deneyin.0,55kw motor klemensinde yıldız bağlı olması lazım üçgene çevrilmiş olmasın ?
 
kumanda devremde sadece sigorta ve kontaktör vardı kontaktörün sonuna birde motor koruma şarteri koydum çalışıyor ve ısınma sorunuda yok.motorda ayrıca üçgen bağlı.
 
ben mks yi sadece yüksek akım çektiğinde motorun zarar görmemesi için kontakları açıyor diye biliyordum burada nasıl bir işlevi varki mksnin?
 
0.55 kw. motor yıldız baglıdır. MKS baglamak ısınmayı önlemez, kendisi ilave gerilimde üretmez. Kontaktör çıkışı, girişi. Şebeke gerilimi, sigorta giriş çıkışlarını, motor kablosunu söküp serı lamba ıle kontrol edınız.
 
dediğiniz gibi yıldız bağlı motor yanlış yazmışım üçgen diye.ama sigorta kontaktörden oluşan devreye mksyi bağlayınca çözüme ulaştım nedense
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst