Mosfet tam olarak nedir?

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
268
Puanları
1
Yaş
36
Mosfet hakkında bir sürü döküman okudum ama elektronik bilgilerim az olduğundan tam olarak anlamadım mosfet i... Anlayabileceğimiz dilden açıklayacak biri olursa sevinirim.

2. Sanırım mosfetle akımı veya gerilimi kontrol ediyoruz. Mesela motor sürücü devrede kullanılıyor. Ama araştırdım maşallah devrede en az kullanılan şey mosfet. Dirençler transistörler kondansatörler bilmem neyler havada uçuşuyor. Çok basit bir şekilde 1 mosfet, 1 tane 9v pil, 1 motor, 1 tanede potansiyometre ile batitçe motoru kontrol edebilmemiz gerekmez mi? Şarjlı matkaplarda öyle gördüm çünkü. Hatta bu yöntemle yani 1 mosfet 1 potansiyometre ile ayarlı bir güç kaynağı bile yapabiliyor olmamız gerekmez mi?

Aydınlatacak üstadlara şimdiden yüksek miktarda teşekkür ediyorum....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mosfet düz transistör gibi değildir.tristör gibi tetikleme ile çalışır.yani tetikleme kapısı GATE frekans ile sürülmelidir. bu tür transistörleri taşırken bile dikkatli olunmalı, bacakları tel vb. ile kısa devre edilmesi lazım gelir. Mosfetleri lehimlerken kullanılan havya mutlaka topraklı olmalı ve düşük güçte kullanılmalıdır. normal transistörlerden daha yüksek frenkanslarda çalışabilirler. Mosfet transistörlerin güç harcamaları düşüktür ve mekanik dayanımları fazladır.MOSFET in anlamı, Metal Oksit Alan Etkili Transistör (Metal Oxide Field Effect Transistor) yada Geçidi Yalıtılmış Alan etkili Transistör (Isolated Gate Field Effect Transistor) dür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst