Mosfet sorunu

adiga

Üye
Katılım
23 Ocak 2009
Mesajlar
154
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba üstadlar,

elimde bir devre var. Bu devrede bulunan K4115mosfetin en sğdaki (resim) bacağına bağlı olan direnç patlamış. Bu drenci nasıl tespit ederiz. ayrıca mosfeti kısa devre konumunda ölçtüğümde bacaklar arası kısa devre gösteriyor (mosfeti sökmeden devre üzerinde denedim. mesfeti havya ile sökemedim) bu normal mi?

Ve9JG.jpg
 
Muhtemelen mos yanmış. Bu mosu
süren entegrenin örnek çevrelerine
bakarsanız ilgili direnci bulursunuz.
Trafonun primerini de kontrol edin.
 
Muhtemelen mos yanmış. Bu mosu
süren entegrenin örnek çevrelerine
bakarsanız ilgili direnci bulursunuz.
Trafonun primerini de kontrol edin.
hocam örnek çevreleri nedir anlamadım.
ayrıca primeri nasıl kontrol edebilirim.
 
patlayan direnç yerine 0.47 ohm 1watt direnç takıp deneyebilirsin. Önce mosfetin sağlamlığından emin ol yoksa yine patlar.
 
konu ile alakalı değil ama forumda gezerken şöyle bir yazı buldum merak ettiğim kısmını işaretledim bilgilendirebilecek biri var mı acaba?

mosfet düz transistör gibi değildir.tristör gibi tetikleme ile çalışır.yani tetikleme kapısı GATE frekans ilesürülmelidir. bu tür transistörleri taşırken bile dikkatli olunmalı, bacakları tel vb. ile kısa devre edilmesi lazım gelir. Mosfetleri lehimlerken kullanılan havya mutlaka topraklı olmalı ve düşük güçte kullanılmalıdır. normal transistörlerden daha yüksek frenkanslarda çalışabilirler. Mosfet transistörlerin güç harcamaları düşüktür ve mekanik dayanımları fazladır.MOSFET in anlamı, Metal Oksit Alan Etkili Transistör (Metal Oxide Field Effect Transistor) yada Geçidi Yalıtılmış Alan etkili Transistör (Isolated Gate Field Effect Transistor) dür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,499
Kullanıcılar
449,898
Son üye
KINGYuSuf

Yeni konular

Geri
Üst