monofoze motor kondansatör ucunu bulmak

ismail.cal

Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkaşlar ben dalgıç pompa işi yapıyorum monofoze motorlar kondansatör yardımı ile çalışıyor. motorun kondansatör ucunu bulmak için nasıl bir ölçme tekniği kullanmamız lazım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ana ve yardımcı sargıları bulman gerekir ölçü aleti ile bulabilirsin ana sargının direnci düşük olur yardımcı sargının direnci yüksek olur genelde.
 
ölçü aletinin direnç kademesine alındığında sadece motorun sağlamlık ölçümü yapılıyor. motor uçları arası sağlamsa direnç kademesinde sıfır gösteriyor.

sargılar arasında direnç göstermez. sadece kısa devre gösterir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
motora baglı uçları tek tek çıkar eğer çıkardın uç kondansator ucu ise motor zorlanarak dönmeye çalışır hiç dönmüyorsa fazı çıkarmıssın demekktir zorlanarak dönmeye çalışıyorsa çıkardın uç kondansatör ucudur.

Ana sargı ile yardımcı sargı arasında faz farkı oluşturup, motorun ilk hareketini alması için kullanılır. Yardımcı sargıya seri bağlanır.

2ufg2gn.jpg
 
normal motorlarda senin dediğin gibi olabilir ama ben bunu dalgıç pompalarda bulmam lazım 30-40 metre aşağıdaki motorun dönüp dönmediğini görme gibi bir şansım yok
 
arkadaşım ben bobinajcıyım senin derdini ne olduğunu anladım yukarı 3 tane kablo çıkar bunlardan biri müşterek biri ana sargı biri ise yardımcı sargı ucudur ölçü aleti ile dirençlerini ölç mesala siyah ile kahve yi ölç atıyorum 3ohm çıktı sihay ile maviyi ölç atıyorum 5 ohm çıktı kahve ile maviyi ölç 8 ohm çıkarsa bunlardan siyah müşterek kahve ana sargı mavide yardımcı sargıdır kahve ile mavi arasına kondansatör koy siyah faz kahve nötr bağla gitsin
 
omaj ile bulamıyorsan akım ile bulabilirsin.220/24 volt trafonun 24v uclarını önce ana sargıya verdim 6A akım cekti yardımcı sargıya verdim 5.20A akım cekti.bi dene istersen.
 
dostum ölçü aletinin kademesini düşürerek ölçmelisin yüksek kademelerde kohm-mohm kısadevre değeri görürsün ohm kademesinde ölç tüm uçları birbiriyle ölçüyoruz en büyük değeri gördüğün iki kablonun arasına kondansatörü bağlıyoruz.boşta kalan uçlada kondansatörü bağladığın uçları ölç düşük değer gösterdiği uca nötürü boşta kalan uca ise fazı bağlamalısın.
arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin ama ben böyle biliyorum.
 
Motorun yönü değiştirmek için hangi uçları değiştirmeliyiz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst