Monofaze Motor Trifaze Yol Verici ile kullanılabilir mi?

Katılım
21 Ocak 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar. Soracağım soru aslında başlıkta açık. Elimde bir tane 220V 120 wattlık monofaze motor var, 400 wattlık bir inverter ile kullanmak istiyorum. Demeraj akımı nedeniyle motor çalışmaya başlar başlamaz inverter kendini kapatıyor, bu nedenle soft starter kullanmak istiyorum.

Siemens'in 3RW30 serisinden 1.5kW'lık soft starterlarından satın aldım, parayı ödedim, ama monofaze-trifaze farkı parayı ödedikten sonra aklıma geldi :). Bu yol vericinin 3 faz bağlantısı yerine yalnızca 1 faz bağlantısını kullanarak motoru çalıştırabilir miyim?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Emin olmamakla beraber çalışabileceğini düşünüyorum.
1 kontaktan motorun notrunu gecirin.
Diğer 2 kontaktan da fazını seri olarak gecirin.
 
Yol verici buna benziyor (henüz ulaşmadığı için emin değilim, telefonla sipariş ettim ve henüz elime ulaşmadı):
http://www.conrad.de/medias/global/ce/1000_1999/1900/1970/1975/197559_LB_00_FB.EPS_1000.jpg

3 fazın her biri arasında 60 derece fark var sonuçta ama hepsi 220V sağlıyor. "Diğer 2 kontak"tan kastınız fazlardan 2 tanesiyse, farklı fazlardaki 2 tane 220 volt'u birbirine seri bağlamak sıkıntı yaratmaz mı, yoksa dediğinizi yanlış mı anladım?

Bir de benim inverter da tek fazlı, yani bu trifaze yol vericiyi monofaze inverter ile besleyip monofaze motor çalıştırmak istiyorum. Eğer bu ürün işimi görmeyecekse henüz kargoya verilmeden iade isteyip monofaze bir yol verici bulmaya çalışacağım (ki bulmak gerçekten çok zor)
 
Aynı fazı seri gecirin dedim.Yani motorun fazı bir kontaga girsin çıkısı diğer kontaga baglayın en son cıkıs motor gitsin.
Amac güç kontaklarının hepsinden aynı akımı gecirmek.
Tek fazlı motorları trifaze termik şalterle korumak istediğimizde yaptıgımız baglantı bu.
 
Anladım, çok teşekkür ederim. Denedikten sonra sonucu burada paylaşacağım.
 
Arkadas trıfaze softsstarter dedı ama, cevaplıyan ark. kontaktör vb gibi cıhaz algıladı galıba.
Sofstarter de böyle bır ımkan yok.Invertörde, fazların birinden akım cekılmezse, cıhaz; motor sargılarından birisi, veya kablo veya baglantı vs de sorun var dıye korumaya geçer. Sotfstarterde te de böyle olacağını düşünüyorum. Resımde gösterılen cıhaz, küçük güçlerde kullanılan softstar terdır. Yalnız dıkkat ediniz, burada bir faz dırekt geçmektedir. Cıhazın enerjisini kesmeden motor uclarına dokunmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst