monofaze motor kalkışı için gerekli kondansatör hesabı nasıldır?

zbyrblc

Usta Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
1,443
Puanları
181
Yaş
41
Konum
istanbul
Selam arkadaşlar

monofaze çalışan bir motorun ilk kalkınma anında gerekli
olan kondansatörü neye göre hesaplayabiliriz.
örneğin motor 1 kw olsun..Formulü ne?Teşekkürler..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben herhangibir formul bilmiyorum gormedim .Kalkinma kondansatorunun degeri, motorda kalkinma momentini etkiler.Yani dusuk momentle kalkinan motorlar icin kw başına 55-60 mikro Farad Kompresör vb. gibi kalkınma momenti büyük motorlar için kw başına 95-110 mikro Farad kullanilir. bize ogretilen bu.Eger bir farmulu varsa bende ogrenmis olurum.
 
Kalkınma momentini neye göre belirleyeceğiz peki?..yani 1kw lık bir motor,pistonlu bir kompresörün motoru da olabilir
veya herhangi bir havalandırma fanının motoru da olabilir..bu moment,motorun çevirdiği kasnağa,kayışa,çarka göre değişkenlik gösterebilir yani,bu momenti hesaplayıp ona göre varsa eğer kondansatör hesabı da yapmak gerekecek o zaman sağlıklı bir ilk kankınma yaratabilmek için...
 
kopresore bagli motorun kondansator degerini buyuk tutmak gerek. Zaten 1 fazli motorlar maksimum 7.5 kW kadar uretilir. Yani elimizde dogru kondansatoru secmek icin fazla secenek yok.motor yukte sorunsuz kalkiyorsa problem yoktur. Normal calismada kondansator devre disi kalir. Daimi kondansorlu motorlar ise guc gerektircek yuk altinda kalkacak yerlerde tercih edilmez. Elektrikte her isin matematiksel bir acilimi vardir tabiki ama bu is sonucu pek fazla degistirmez kanaatindeyim.
 
yinede konuyla ilgili bir kondansatör hesaplaması var ise bilen arkadaşlar
paylaşırlarsa sevinirim.Teşekkürler Onur ustacım cevapların için.Başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst