Monofaze Kompanzasyon Nasıl Yapılır (uygun röle hangisidir)

elektrokur

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
Daha önçe açmış oldugum konuda belirttiğim sistem için yeni bir pano kurmaya karar verdim. Sistemdeki yüklerin %95 monofaze; metelhalide ler,18watt normal balast lı armatörler,küçük klimalar bir adet monofaze kepenk motoru,florosan lar vs. sadece biradet trifaze klima mevcut. Ortalama 15 kwar ihtiyaç var,Daha önce böyle bir sistem kurmadım uygun röle ne olmalı? Mevcutta bulunan kondansatörleri monofaze olarak bağlayabilirmiyim(olursa nasıl faz nötr arasımı ve nötr ü de kontaktörden geçirecekmiyim) mevcutta bulunan kontaktörleri kullana bilirmiyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
önerebileceğim entes rg3 12cs trifaze röle, sitesinide incelersen sorularına cevaplar bulabilirsin
 
içimden bir his 3. röle savaşı başlayacak diyor ya,haydi hayırlısı :)
Kapasitif kompanzasyon yapmanız gerekmiyorsa,yerli malı yurdun malı ,hemen her röle(yeni modelleri) ,monofaze kompanzasyon yapabiliyor.Hatta ve hatta Türk malı dışında 3 fazdan referans alan ve monofaze kompanzasyon yapan başka marka olduğunu da duymadım.
Yanlız kompğanzasyondan önce,dengeleyebiliyorsanız,fazların çektiği akımları dengeleyin.Bu hem kompanzasyonun daha iyi olmasını sağlar,hem daha düzgün bir tesisatınız olmuş olur.
 
Arkadaşlar hala sorunlarıma çözüm bulamadım akım trafosunun arızalı olup olmadığını nasıl anlarım söküp yenisini takmak çok zor
 
Sn. elektrokur

* Hangi sisteminiz için çözüm bulunamadı.

* İlk sorunuz için, röle seçimi size kalmış. Piyasada hem trifaze, hem monofaze kondansatör kullanılabilen birçok röle mevcut. Trifaze klimalarınız için, trifaze kondansatör kullanabilirsiniz. Diğer monofaze yükleriniz için, kullanım durumu ve fazına göre dağılımı yapınız.
 
elektrokur ' Alıntı:
Arkadaşlar hala sorunlarıma çözüm bulamadım akım trafosunun arızalı olup olmadığını nasıl anlarım söküp yenisini takmak çok zor
sanırım akım trafosu baraya bağlı.
duyduğum kadarıyla nüvesi çıkarılabilen tipte akım trafoları varmış.
barada yer varsa,enerjiyi kesip,ilkinin çıkış uçlarını kısadevre edin,yeni aldığınız,nüvesi açılan tiptekini takın .
 
bu nüvesi değiştirilebilen akım trafosu ile ilgili bir marka söylebilirmisiniz.
 
nüvesi değiştirilebilen demiyor sayın mustafa.pensampermetre gibi nüvesi açılabilen akım trafoları var diyor.fakat fiyatları çok pahalı.kyoritsu marka var onlar güç analizöründe kullanmak için ama normal tesistede kullanılabilir.mevcut akım tarfosunun çalışıp çalışmadığını ise k-l uçlarından çıkan kabloların akımını pens ampermetre ile ölçerek bulabilirsin.sistemden biraz yük çek pens ampermetre ile k ucundan çıkan ve ya l ucunlan çıkan kablodaki akımı ölç.değer okuyabiliyorsan akım tarfosu sağlamdır.
 
tşk sayın fabia entes rg 8 röle ile ilgili bilginiz varmı acaba sadece monofaze kompanzasyonmu yapıyor
 
sayın elektrokur arkadaşım ben patlama ve fiziki görünümünde erime dışında
iki defa akım trafosu arızasıyla karşılaştım dıştan baktığında hiç bir arıza belirtisi göstermiyordu fakat faz kontrol kalemini akımtrafosu çıkış s1 s2 uçlarına dokundurduğumda faz gösteriyordu normalde göstermemesi gerekir bende hangi akım trafosundan kaynaklandığınıda akım trafolarını tek tek devre dışı bırakarak tespit ettim ve değiştim bu iş düzeldi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst