Monofaze Hat Güç Kaynağı Bağlantısı

Katılım
21 Ara 2009
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar, 220V giriş 24V çıkış gerilimine sahip SMPS tipi DC güç kaynağını servo motor sürücülere enerji vermek için kullanıyorum. Sistemi bir monofaze pako şalter ile açıp kapatıyorum. Güç kaynağının L, N ve toprak girişleri var. Prizden gelen toprak ucunu ve kahverengi kabloyu direk toprak ve N girişlerine bağladım. Mavi kabloyu ise pako şalterden geçirip güç kaynağının L girişine bağladım. Yani kısaca prizden gelen 3 kablonun 2sini direk olarak güç kaynağına verdim. 1ini ise şalterden geçirerek bağladım. Fakat bunu yaparken faz - nötr ölçümü yapmadım çünkü zaten fişi ters taktığımda yönü değişecek.Bu doğru bir bağlantı mı? Yoksa hem fazı hem de nötrü şalterden geçirmeli miyim? Teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sebekeden, herhangi bir tesr baglantı yapılmadıgı sürece sorun yok, ama.. pako şalterden enerji kesıki faz girmiyor zannıyla, guc kaynagında bir tamırata gırısecek olan için sorun oluşur.

teşekkür ederim. peki ne yapmamı önerirsiniz?
 
Kardeşim normalde uluslararası kablo renklemesinde kahverengi faz mavi ise nötr dür. Senin kahverengi kabloyu pakodan gecirmen gerekirdi . Her hangi bir problem olmaz sistem çalışır ama sen kurulumu bitirdikten sonra zeybek arkadaşın da dediği gibi sistemi değiştirmek isteyen sorun yaşar..
 
Tedbir almak kazayı önlemekten çok daha ucuzdur. Sen yinede kahverengini fazı sigorta ve şartelden geçişini yap prizden devamlı takıp çıkarsanda ki gereği yok tedbirli olman yararınadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst