monofaze 3 devirli motor bağlantısı

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
447
Puanları
16
Yaş
35
slm arkadaşlar

bir ilaçlama makinesinde monofaze 3 devirli pompa motoru takılı ama hiçbir

elektrik bağlantısı yok klmense 5 adet kablo çıkıyor 2 si kondansatöre bağlı

bu motoru 3 devirli olarak nasıl kontrol edebiliriz bağlantı şeklini tarif ederseniz memnun olurum

teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
motorun etikenide paylaşırsanız daha iyi olacak.Motorun bağlantı kutusunda bağlantı şeması da olabilir.
 
Baktım ama ne etiket nede bağlantı var peki mantık nedir genel olarak
 
Mantık aslında mono fazı three faza çevirmek genel olarak.Çünkü motor 3 faz .Şebekeden faz ve nötr gelir.Gelen fazı direk olarak motorun 3 sargısı vardır.İlk glen sanayideki fazı direk ilk sardıya ver.Sonra gelen nötrü o kondansatörün bir ucu ile birleştirerek ikinci sargıya ver.En son kalan sargıya da kondansatörün diğer ucunu bağla.5 tane olan klemenslerin iyi bak herhangi ikisi arasında atlama felan vardır.Yoksa 3 klemens iş görecektir.Veya toprak hattıda bağlıdır klemenslerin birine ama önemli değil sen dediğim bağlantıyı yaparsan motor çalışacaktır.Ama dikkat et motor terse dönmesin:)Eğer dönerse 2 ve 3 üncü sargıların yerlerini değiştir tamamdır.
Mantığına gelince tek fazı 3 faza dönüştürerek kondsansatr aracılığı ile dağıtılan fazlar arasında faz farkına yol açarak bu 3 faz motorun hareketinin sağlanmasıdır....
 
Teşekkkür ederim yardımınız için bağlantıyı dediğiniz yoldan çözdüm
 
Arkadaşlar konu çok eski ama geçen hafta benzer bir durumla karşılaştım. Benim elimdeki motor tahminimce 3 değil 2 farklı devirli. Konuyu araştırınca da burada buldum kendimi. Yalnız yukarıda bahsedildiği gibi olduğunu düşünmüyorum çözümün, zira sn. burak_turdu 1 fazlı motoru 3 fazlı şebekeye bağlamaktan bahsetmiş. Ama konuyu açan arkadaşın da benim de sorunumuz 1 fazlı ve birden fazla devirli bir motorun bağlantı uçlarını bilemememiz. 5 kablo çıkıyor motordan ve bağlantı şeması gözükmüyor herhangi bir yerinde. Tahminim, bu kablolardan biri nötr, 2'si kondansatör ucu, diğer ikisi de farklı devir uçları ama hangisi nötr, hangisi kondansatör, hangisi hız uçları? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi paylaşımı rica edicem. Teşekkürler şimdiden...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst