Monitor nasıl çalışıyor arkadaşlar?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selam Arkadaşlar kaç gündür aklıma takılmış genel olarak elektronikten anlarım ama bir türlü çıkaramadığım bir bilgisayar ekranı nasıl çalışıyor? Mesela ekranda video izliyorum bilgisayarda hangi işlemler gerçekleşerek bilmem kaç milyar piksel değişiyor ve bunlar nasıl oluyor? rica edersem detaylı biçimde anlatırmısınız?

Birde konu açmışken sorayım internetten devre elemanları sifariş vermem için Azerbaycana kargo gönderen iyi bir site önerebilirmisiniz? tercih ettiğiniz hangisi?
 
Son düzenleme:
lcd için konuşursak sadece siyah beyaz lcd için tasarımcısı nobel ödülü almış.

likit kristaller gelen votaj seviyesine göre yatay ve dikey pozizyon arasında harekete geçiyor ve yansıyan ışıkta kırılma açısı değişerek rengi oluşturuyor.mesela 16 bitlik bir d/a konverter için 65535 pozisyon alabiliyor bir kristal parçacığı.buna görede renk değişimi ve çeşitliliği oranılı olarak artıyor. genel olarak mantık bu şekilde.

crt monitorlerde ise zaten hazırda bulunan pixeller üzerine çok ince bir ışın demeti saptırma bobini ile saptırılarak pxelleri yukarıdan aşağıya tarıyor. kısacası bu şekilde ayrıntısı çok çok üzün sürer bunları anlatmk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst