Monitör olarak kullanılan Tv nin kapanması

vga>hdmi çeviricide sorun olabilir.. veya uyumsuzluk..
 
Merhaba. Uyku modu monitör ve masaüstü PC’ler için; herhangi bir kullanımı olmadığında veya monitöre sinyal girmediği durumlarda geçerli olabilir, ancak bu tümüyle kapatıp bu modları iptal etmeniz problemin çözümü için olumludur. Masaüstü PC’nin toprak hattının sağlıklı olarak aradaki uzatmalar veya topraklı prizlerden çok sıkıntısız olarak geldiğinden en başta emin olun. Masaüstü ve monitörden önce bir akım korumalı prizi de kullanın. Şebekeyle gelen bu elektrikte çok ciddi dalgalanmalar olmadıkça genellikle 100-265 volt AC’ler arasında sağlıklı besleme voltajı girişleri yine sağlanabilir.. Ancak bu dalgalanmalar sürekli ve çok üst değerlerdeyse mutlaka uygun kVA güçte bir voltaj regülatörü veya uygun kVA değerli online UPS’leri kullanmanız daha iyi olur.

Normalde tüm PC monitörlerinde VGA girişi mutlaka olduğundan arada dönüştürücü kullanmadan doğrudan VGA kablosunu kullandığınızdan sıkıntı (görüntüde bir kesilme) bu yüzden hiç olmuyor.
Ancak harici LCD TV’lere VGA portundan PC’nizi monitör olarak bağlarken HDMI>VGA adaptörüyle kullanıyorsanız adaptör HDMI >VGA çıkışla tüm çözünürlük & frekans ayarlarında çıkış sinyalini harici monitör (TV) için kendi içinden geçiremez, frekansı 60 yerine 50 HZ.. olarak seçtiğinizde bu dönüştürücülerle bu sinyalin iletilmesi bazen sıkıntılı olabilir, bazı frekans & çözünürlük ayarlarında bu harici TV ekranı siyah (kapanmış) olarak da kalabilir. TV'lerdeki kapanma sorunu kuvvetle muhtemel bu nedenden dolayı olabilir.

Ev elektriğindeki tek olumsuzluk, masaüstüne toprak hattının sağlıklı olarak gelip gelemediği, şebekede çok ciddi voltaj dalgalanmaları olup olamadığı veya bu evin toprak hattının sağlıklı olarak masaüstüne girip giremediği konusunda ciddi tereddütleriniz şeklinde olmalıdır. Bu harici monitörlere görüntü sinyali iletiminde arada dönüştürücü kullanıyorsanız eğer, bunların tüm frekans & çözünürlük ayarlarını olduğu gibi kablonun bir yanından öteki yanına bazen geçiremeyeceğini de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst