Monitör gücü kesme sorunu

Benim tv de benzer sorun vardı,arkasını açıp elektrik süpürgesiyle bir güzel temizledim,sorun ortadan kalktı.
Bu tarzda arasıra olan arızaları bulması oldukca zor.Eski bir cihaz oldugunu düşündügümüzde aklımıza ilk gelen cevap kondansatörlerin deger kaybetmiş olma olasılığı geliyor.
Temizlemek için izlememi önerdiğiniz bir video var mı? Daha önce çok kez kasa açtım ama monitörden anlamadığım için sordum. Gerek yoksa direkt açıp süpürgeyle temizleyeceğim. Kondansatörlerden olduğunu ben de tahmin ettim hatta yukarıda da belirtmiştim ama değiştirmek için yeterli ekipmana sahip değilim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Uzun zamandır bilgisayara girmiyordum bu hafta bir işim düştü ve monitör aynı sorunu verince dediğiniz gibi "Usta"ya götürdüm. Kıyıda köşede kalmış mahalle bilgisayarcısından bahsetmiyorum, kurumal bi' bilgi işlem firmasına götürdüm. Floresanlarını led ile değiştirmesini ve bir de besleme kartına bakmasını rica ettim. Led ile değişimi yapmış ama besleme kartına bakmamış bu yüzden sorun devam ediyordu. Tekrar götürdüm ve garanti (tamirden sonra garanti veriyorlar hani kurumsal falan ya) kapsamında taktıkları ledde sorun gördüklerini ve değiştirdiklerini söylediler. Test ettik şu anda bir sorunu yok dediler. Neyse dedim o kadar usta çalışıyor onlardan iyi mi bileceğim demek ki besleme kartında sorun yok diye düşündüm. Bugün monitörü aldıktan sonra tekrar kullanmayı denedim 1 saat sonra tekrar aynı sorun olmaya başladı. Ustaya git dediniz, bir sürü usta çalıştıran kocaman bir bilgi işlem ofisine gittim ve adamlara sorunu söylememe rağmen hâlâ tamir edemediler. Şu anda led değişimi için 250 TL verdim, başka para vermedim. Evimle arası 3 km, gidip gelmesi 6 km yapıyor. 4 kere gidip geldim ve 1-2 haftadır bu monitörle uğraşıyorum. Artık namus meselesi gibi bir şey oldu bu ya bu monitör tamir olacak ya da olacak, mükemmelliyetçi bir insan olarak kibrime yediremiyorum. En sonunda AliExpress'den 400-500 liraya bi' tamir kiti almayı düşünüyorum, lehim makinesi falan da dahil bir set böyle. Kendi başıma söke taka, internetten bakarak tamir edeceğim. Manyak mısın o paraya yeni monitör alırdın diyebilirsin. Ancak ben bu monitörü tamir ettirmeye 1-2 haftamı verdikten sonra bu işi bitirmeden bırakmayacağım. Kimseyi ve hiçbir ustalığı küçümseme diyordunuz. O yüzden bu mesajı yazdım. Bir daha da monitör için ustaya gider miyim? Siz olsanız gider misiniz? Şu olaydan sonra sanmıyorum.
Merhaba , kurumsal olması yada usta denmesi önemli değil burada ustadan kasıt işinin ehli kimseler, malesef çok azaldı ve kiymetini bilelim. Kendine usta diyen bu işin duayeniyim diyen bir sürü boş insan gördüm ama gerçek ustayı şoyle ayırıyorum, mütevazı, boş konuşmayan, boş vaat vermeyen, sonrasını düşünen sorumluluk sahibi dürüst insanlar. (Para kazanmak için böyle şimarik çok bilmiş tipler var onlardan pek bir halt olmaz :) )
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst