Monitörün ekranı Yanıp Yanıp Sönüyor Ekran Gelmiyor

Katılım
12 Eki 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Öncelikle selamlar herkese benim bilgisayarımın arızası şu ki şimdi bilgisayarımı başlattığımda veya bilgisayarın elektrik prizini fişe taktığımda monitörün ekranı yanıp yanıp sönüyor fakat ekran gelmiyor bilgisayarıma reset atıyorum 1 saat hep böyle uğraşa uğraşa anca açabiliyorum ekrana sinyal gelmiyor sanırım bunun sebebi nedir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum acaba donanımsal bi arızamı yoksa ekranın connectör kablosundanmı kaynaklanıyor bilgisayardan kendi çapımda anladıgımı sanıyorum fakat bu çözümün üstesinden gelemedim sorunumu sizle paylaşayım dedim araştırma fırsatım oldu açıkçası bu konuyu fakat pek fazla işe yarar bilgi bulamadım sizler bana yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum herkese saygılar iyi forumlar
 
kolay gelsin önce bazı bilgiler alayım ona göre bir çözüm bulalım. Öncelikle ekran kartı onboard mı? Harici ekran kartı kullanıyorsan ve anakartında onboard desteği varsa harici olanı sökelim ve onboard ile görüntü alabiliyormuyuz bakalım. Sağlıklı test edebilmek için en güzeli imkan varsa tüm parçaları sökelim ve uzay montajı - kasa dışında- kuralım parçları. Şimdilik bu kadar. Sizden gelen cevaba göre yine duruma bakalım... Hadi kolay gelsin.
 
s_night_g adlı arkadaşım gerekli soruları sormuş bu sorulara cevap verirsen bende yardımcı olmak isterim.öncelikle istenilen sorulara cevap verir misiniz?
 
öncelikle bana zaman ayırıp bu konu hakkında görüşlerinizi sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum şöyle açıklayayım; ben önceden onboard kullanıyordum ekran kartı almadan önce bi sorunum yokru ekran kartı aldım 1 sene kadar oluyo 1 GB ati radeon hd 4600 series ,1 sene kadar kullandım yine hiç bir sorunla karşılaşmadım taki 2 ay önce bi overclock işlemi yapıncaya kadar atinin bilindiği üzere overclock yapmak için bizlere sunduğu overdrive menüsü var neyse ki overclock yaptım fan hızı felan kontrol ettim overdrive sayesinde çeşitli ayarlarıyla oynadım sonunda overclock işlemi başarıyla tamamladım o konuda bi problem yaşamadım overclock yaptıktan 1 ay sonra monitörünüm ekranı yanıp yanıp sönüyo overclock yaptıktan hemen sonra bi sorun olmadı taa 1 ay geçti karşılaştım bu sorunla sizin belirttiğiniz gibi anakartım normalde onboard destekliyor ekran kartımda onboard destekliyor bu şekilde aklıma hiçbir şey gelmiyor mesleğim elektronikçi olmasına rağmen müdahele edemiyorum arkadaşlar arızalı birşeyse Bakım onarımını yapabilirim sadece sizin kararınız ve görüşünüzle doğruya ulaşmak istiroyum yoksa deneme yanılma yöntemiyle deneyebilirim ama sizlerinde bu konu hakkında bilgilenmenizi istedim bana zaman ayırdığınız için ayrıca çok çok teşekkürler ediyorum ellerinize saglık iyi forumlar diliyorum...
 
''anakartım normalde onboard destekliyor ekran kartımda onboard destekliyor''

Bu cümleden bir şey anlamadım fakat tavsiyem overclock yaparak ekran kartına belkide anakarta zarar vermiş olma ihtimali.Tavsiyem Sistemine başka bir ekran kartı yada anakarttaki onboard ekran kartını kullanarak sistemnin test etmen olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst