Monitörün açılıp kapanma sorunu

Katılım
18 Ara 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Elimde AOC e2343f2 23.5 monitör var bir kaç aydır acayip sıkıntı çıkarıyor. İlk bilgisayar tamircisine götürdüm, kondanstörler yanmış onları değiştirdim sıkıntısız açılır dedi 150 lira gibi bir ücret aldı. Ama olmadı eve geldim monitör yine aynı, tekrar götürdüm bu sefer komple besleme kartını falan değiştirmekten bahsetti. Elektronikten anlamasak da böyle ...... esnaftan anlıyoruz adamların tek derdi alabildiği kadar para almak. Zar zor parayı alıp başka bir bilgisayarcıya götürdüm o da aynı şeyi dedi kondanstörler yanmış değiştirdim bi 200 lira da ona verdim. Monitör yine aynı.
En sonunda sinirlenip monitörü çöpe atmaya karar verdim. Atmadan önce 'kafama nerden estiyse' fön makinesinin sıcaklık ayarını sona getirip monitörün kartını 10-15 saniye kadar epey ısıttım sorunsuz çalıştı.

İşin özeti. Monitörün kartını fön makinesi ile ısıtmadan açılmıyor. Hergün hergün fön çekmekten gına geldi artık. Bunun sıkıntısı ne olabilir bi sormak istedim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Bazı kodasatorlerden parazit vardır baya soğuk lehimleme vardır devre ayaklarına yeni lehim ver
 
arkadaş ben anlamıyorum diye belirtmiş.
tamircilerin elindeyken çalışıpta sana gelince çalışmaması kötü gerçekten.
bu tür durumlara soğuk lehim deniyor, kart üzerindeki o küçük elemanların bazı ayakları çok çalışıp ısınmaktan kart üzerinden ayrılıyorlar ısıtınca genleşip tekrar temas ediyor olmalı, gözle görmek ve bulmak zor oluyor, o yüzden durumu tamirciye belirtip onun bu işlerde de usta olmasını umman gerek

en güzeli özellikle ısıttığın bölgeye yoğunlaşıp sıkıntıyı orada aramasını istemelesin.

sen o kartın net bir fotografını buraya yükleyebilir misin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst