Modemim şişen parça hakkında

semusahin

Üye
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar modemim yıldırım (yani yüksek voltaj) sebebiyle son 2 gündür aşırı ısınma ve beraberinde gelen hat düşmesine maruz kalıyor. Sebebini öğrenmek için garantili olduğu halde söküp baktım (maksat macera olsun :) ) HST-2027DR parçasından biri şişme yapmış tahminim dc-dc converter bu parça işlemciye yüksek voltaj verdiği için ısınmaya neden oluyor dolayısıyla sistem kendini korumaya almak adına hat kesiyor... Bu parçadan veya benzerinden bulma şansımız varmı aksi takdirde komple modem alacağız.. Şuan üst kapağını kullanmıyorum sıkıntı çıkmıyor ancak kapağı taktığım anda kopuyor ısıdan.
 
yandaki parça gibi onun da üzerine ( iletken silikon sürüp) aynı büyüklükde alüminyum soğutucu monte edin.garanti olsun diye birde küçük fan takın.şişen parçayı bulmanız zor.kolay gelsin.
 
Devredeki eleman transformatör modülü fotoğrafta da iç bağlantılarını görüp kontrol edebilirsiniz HST-2027DR.jpg
kontrol etmenizi isteme nedenim kabarıklık dökülen malzemeden dolayı meydana gelmiş olabilir ayrıca havalar ısındı modeniminizi soğutmanızı tavsiye ederim fan yada chipset heatsink cooler diye geçen elemanlar var bunlardan işlemciye yapıştırıp deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst