Model Tır Yapımı (Yardımlarınızı Bekliyorum)

Gökhan441

Üye
Katılım
17 Nis 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, aranıza yeni katıldım.. Site harika çok yararlı bilgiler var :) umarım bende nasiplenirim bu bilgilerden..

Konuma gelecek olursam, arkadaşlar uzaktan kumandalı akülü model tır yapmayı düşünüyorum. Montaj, imalat tecbürem oldukça iyidir, Eskişehir Ford Otosanda çalışıyorum. Senelerdir aklımda böyle birşey yapmak var ama nasıl başlamalıyım neler kullanmalıyım tam bilmiyorum.

Yapacağım araç 50 cm. genişlikte 110 cm. uzunlukta şase üzerine yapılacak max. 100 kg. ağırlığında olacak max. hız 30 km. eğim sorun değil düz zeminde gidecek.. Şimdi ben böyle bir araç için
nasıl bir motor kullanmalıyım en çok takıldığım nokta bu, bunu çözebilsem gerisini halledeceğim ufak ufak.. Yapacağım tırın tasarımı kendime ait kalıplarını hazırladım (tampon, çamurluk, basamak, yele, spolier vs.) kurumasını bekliyorum, kullanılacak motor ve diğer sistemler için nelere dikkat etmeliyim ?

Motor, farlar, kapılar, silecek vs. için ne tür elektronik sistemler yada motorlar kullanmam gerekir elektronik konusunda eksiğim var bu konuda yardımlarınızı bekliyorum benim için çok önemli bir konu, çocukluğumun hayali ve yeni bir tasarım olduğu için çok üzerine düşüyorum.. Nacizane yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim :)
 
Kardeşim şu piyasadaki elektrikli bisiklet motorları işini görür gibi geliyo bana
 
Bende öyle düşündüm ilk başta ama işimi görür mü tam bilmiyorum. Birde bütün sistem için nasıl bir akü kullanmam gerekir? Yürüyen aksam, silecekler, kapılar, farlar, sinyaller, açılır kapanır basamak vs, yapacağım bunların hepsini besleyecek bir güç lazım
 
Aküye karar vermen için kullanacağın motora karar vermen lazım diger istediklerini servo motorlar yardımıyla yapabilirsin.tabi bu motoru belirledikten sonra bu aküyüde tekrar şarj için bi sistem düşünmemiz lazım aku kullanacağın için dogru akım motoru kullanman lazım şarj içinde redresör
 
Ben önce kullanacağım motoru bulayım büyük ihtimal akülü bisiklet motoru kullanacağım onun akü şarj sistemi işimi görür mü acaba? Diğer servo motorları destekler mi gerekli gücü sağlar mı?
 
kardeş ne yaptın projeni bitirebildin mi? merak ettim.Çok çılgın bir projeye benziyorda
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst