modbus seri iletisim ve cnc yazilimlari

mayacnc

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
310
Puanları
6
Modbus uzerinden 4 axis'li amator cnc'nin mengene, sogutucu, kesici uc kontrolu, vakum, vfd, vs kontrollerini gerceklestirmek istiyorum. Mach3 mu EMC mi?
Nasil yapmali, ne etmeli? Katkilarinizi bekliyorum.
 
EMC ile MODBUS kullanarak CNC motorlarini kontrol edemezsin
 
Modbus uzerinden motor kontrolunden ziyade io amaciyla kullanma arzusundayim. Spindle motorunu analog 0-10VDC ile kontrol etmek niyetindeyim gerci VFD'nin modbus destegi var ama seri iletisimde biraz yeniyim. Step motorlari gecko suruculer ile suruyoruz. cnc yazilimlarinda modbus ile kontrol ve slave destegi uzerine katkilarinizi bekliyorum.
 
Gercek zamanli calisacak I/O'lar icin MODBUS kullanman uygun olmaz ama diger isler icin kullanilabilir. Bilgisayarin (ozel bir kart takmadigin surece) analog cikislari yok, bu nedenle PWM veya PDM sinyallerini analoga ceviren bir ara devre kullanabilirsin veya bir seri haberlesme protokolu uzerinden MODBUS veya benzer bir protokolle VFD veya benzeri cihazlari kontrol edebilirsin.

Eger GNU/Linux ortamina alisiksan EMC kullanman daha uygun bence
 
Bilgisayari usb cevirici vasitasi ile rs485 uzerinden cubeloc 280 veya parallax propeller gibi mantiksal bir kontrol devresi ile cevre cihazlari kontrol etmek ve veya input almak amaciyla kullanmak mumkun olabilir mi? Sizce sartli islemlerde (or: bir sensor active oldugunda bilgisayar uzerinden bir "stored procedure" calistirmakta) bir sıkıntı olur mu?
Katkilariniz icin tesekkur ederim.
 
Gercek zamanli calistirmayacaksan USB ve seri port uzerinden haberlesmen sorun olmaz ama gercek zamanli calisacaksan bu portlari kullanamazsin. USB buffer kullandigindan dolayi, 232/485 cok yavas oldugundan dolayi bu tip islerde olmaz.

Sensor durumuna veya herhangi bir I/O'nun durumuna gore stored procedure veya herhangi bir kodu tetiklemek mumkun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst