Modbus üzerinden thermokupl okuyucu kart..

canerland

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
506
Puanları
6
erhabalar

Modbustan herhangibi bir thermokupl modelinden sıcaklık okuyabileceğiniz bir kart geliştirdik. Ayrıca wi-fi üzerinden ara yüzüde mevcut. Modbus protokolünden direkt 40001 adresinden direkt sıcaklık okuyabiliyorsunuz. Yakında modbus ethernet ve wifi ve 4 kanal okuma öellikli versiyonuda gerçekleştirceğiz. Bir plc için bir kanal sıcaklık okumaya kalktığınızda nerdeyse bir plcden fazla maliyeti olabiliyor. Bir rtd modül yerli plc de bile 500 tl plc 350 tl iken. Diğer plc ler daha fazla yada dönüştürücü kullanıyorsunuz bu sefer de analog girşinizi kaplıyor analog girişlerde çok ucuz değil.

Ayrıca çok uzun thermokupl kabloları doğru okuma adına az maliyetli değil. Bunu haberleşme yardımıyla en yakına koyup 220vac beslemeyle çalıştırabilirsiniz. Fiyatı 250 Tl . Dolar değil euro değil sadece 250 Tl. Bir thermostat göster bile 200 den aşağı değil haberleşme olmadan da göstermek kolay değil.Panolarda denendi sıcaklıktan manyetik alandan etkilenme yok.

Protek Bakım
*** ten ulaşabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst