MODÜLER HÜCRE SORUNU (rmu)

Katılım
1 Ocak 2010
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
36
selam arkadaşlar elimizde yeni montajı yapılmış beton köşkümüz var.ancak o.g. bölümünde sorun var. O.G. elektrik kesintilerinde trafo hüçresi kendilinden açıyor ve enerji geldiğinde biri müdahale edinceye kadar hala açık durumda bekliyor.müdahale etmekte kolay değil röleleri resetliyorsun trafo hücresi ayırı kolunu takıp devreye almaya çalışıyorsun ama devreye girmiyor tekrar açıyor.ancak dc. enerjisini devre dışı alıp öyle beslediğinde devreye giriyor ve tekrar dc. beslemesini devreye soktuğumuzda normal şekilde çalışıyor.her O.G. kesintilerinde tekrardan gidip trafoyu devreye almak zorunda kalıyoruz.bunun sebebi neden olabilir.yardımlarınızı bekliyorum....:confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Röle ayarınızda problem olabilir (Marka,modeli nedir bu arada, tesis hakkında ve röle teb ayarları hakkında detay gerekli).
Röle, trafo demeraj akımını kaldıramadığı için açma vermekte sanırım. DC beslemeyi kesip trafoyu beslediğinizde, röle trafo demeraj akımını görmediği için, DC beslemeyi vediğinizde "kesici tutmakta".
Olay bundan ibaret.
 
dc kesiyoruz derken sistemin korumasını iptal etmeksiniz bundan dolayı trafotu enerjilendirebilmektesiniz siz enerji kesilince degıl gidip gelme esnasında trafonun ilk demaraj denilen içindeki manyeti akı yogunlugundan dolayı açmakta role uzerınden bu paramametreyi iptal veya açma suresini vede akımını uzatabilirsiniz:)
 
trafo koruma hücresinde sekonder koruma ile toroid mi kullanılmış yoksa normal akım trafosumu açma ihbar olarak ne gözüküyor toprakmı ?
 
Son düzenleme:
yarın inceleyip size gerekli bilgiyi vereyim bide röle ayarlarını kontrol edeyim...
 
Rçle ayarlarındandır kardeş . Eğer hücre ulusoy ise sana servisteki arkadaşların telefonunu verebilirim. Yardımcı ollurlar.
 
Rçle ayarlarındandır kardeş . Eğer hücre ulusoy ise sana servisteki arkadaşların telefonunu verebilirim. Yardımcı ollurlar.
hayır ormazabal ama arkadaşının numarasını yinede verirsen başka konularda yardımcı olabilir eğer sorun yoksa
 
bildiğim kadarıyla ormazabal hücrede trafo gücünü ve akım trafosu oranını girdiğinizde röle tüm ayarları otomatik yapıyor röle modeli aklımda değil ama bizim kullandığımız röle baya eski (2005) gibi hatırlıyorum firmayla görüşürsniz yardımcı olacaklardır şimdiden kolay gelsin
 
tşk.hatayı bulduk röle bağlantılarında bağlantı yanlışlığı varmış değiştirdik ve normale döndü trafo ise kuru tip trafodur...
 
İzmirdeki işlerimizde Ormazabal RMU larını kuıllandım. Hiçbir sorun yaşamadım desem yalan olmaz. Beşeri ilişkilerim iyidir. Yardım ihtiyacında hatırımı kırmazlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst