Mobil duş

Maalesef bu ürün uygun değil bu amaca. Aynısı evimde var hem kapasite hem zaman olarak düşük. 50 lik pet şişeyi damacana yerde ayakta eğilip doldurmak bile insanlik suçu işkence.

Bundan sonra derken @dionysos77 sanırım denize girme mevsimi kast ettiniz, Marmara Bölgesi hala soğuk da ...

Akünün bakımını sağlığını da ihmal etmeyin, duşu uzun süre kullanımda araç çalışır olması da şart yoksa marşa basamaz hale gelebilir. Öneriler güzel.
Sizinkinde bir arıza olmasın.
Benim kullandığımda ise su bana fazla geldi .
3-4 litre dakikada.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çamaşır makinesi tahliye pompası belki işinizi görebilir ama suya daldırmamanız ve üzerine su sıçratmamanız lazım. Bir hortumu pompanın emme girişine diğer hortumu da çıkışa takın. Ayrıca 220V ile çalıştığı için inverter gerekir.
 
Son düzenleme:
Damacanalara rtakılan sarjlı pompalar var. USB sarj girişli oto cakmak dan sarj edebılırsınız..
 
Çamaşır makinesi tahliye pompası belki işinizi görebilir ama suya daldırmamanız ve üzerine su sıçratmamanız lazım. Bir hortumu pompanın emme girişine diğer hortumu da çıkışa takın. Ayrıca 220V ile çalıştığı için inverter gerekir.
mantıklı bir çözüm ama astarı yüzünden pahalıya gelecek gibi.
Ben kendimce şöyle bir karar aldım.
Öncelikle evde bir zamanlar belki arabayı kendim yıkarım diye aldığım hava basıncı ile çalışan, 16 LT su kapasiteli ilaçlama bidonu vardı. (hiç ilaçlama yapmadım) onun çok basınçlı su çıkartan ucunu, duş başı gibi tetikli bir sulama başı ile değiştirip deneme yapıcam.

Eğer bu çözüm işe yaramazsa
1- araba silecek püstkürtme motorları var, 20-30 TL bandında. 12V ile çalışıyor. Onlardan alıp, silikon ile sadece su girişi ve çıkışı açıkta kalacak şekilde kaplayarak pompa olarak kullanıp deneyeceğim.
2- 30-40 tl bandında 380 lt/saat dalgıç pompalar var 12V bunlardan alıp, havalı pompa için aldığım sulama başlığının tetik kısmına da bir push button entegre ederek. (tetiğe bastığım zaman elektrik alacak, basmadığımda elekriği kesecek) bir sistem yapmaya çalışacağım.

Özellikle 2.yi deneme şansım olursa ve becerebilirsem tüm detayları ile dokümante edip burada paylaşırım.


380lt/saat pompalar var.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst