mmc panosu, mmc nin açılımı nedir

ugurtuncat

Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bu mmc panolarında...mmc nin açılımı nedir acaba?
 
Mcc panoları hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz. teşekkürler.
 
adı üstünde motor kontrol merkezi tesisin motorlarının sürücüyle kontaktörle artık her neyle sürülüyorsa kontrol edildiği panolar
 
MCC panoları motor yada motorlu cihaz ve makinaların çalışmasını sağlamak için gerekli güç ve kumanda devlerini içeren (röle ,kontaktör ,sigorta vs) panolardır.
 
MCC(Motor Control Center) panoları DDC (Direct Digital Control) panoları ile yan yanadır.

DDC panosu data kablosu ile PC'ye bağlanır (anahtarlama üzerinden)uzaktan kumanda gerçeklerşitirilir arıza ve durum bilgileri PC'den kontrol edilir.
 
Kocaeli Üniversitesi fakülte binalarının havalandırma otomasyon sisteminde kullandığımız ahu ve ef cihazlarından ef'nin bağlantı şemasını gönderdim.İdetek firması ile Son bir yıl içinde en az 5 büyük binada uygulamamız olmuştur.  ;)
 
Evet o binaların otomasyon uç bağlantısını yapıyorum sonra programını yazıyorum. Mediko ve Mühendislik fakültesinde görüşürüz inşallah :D
 
Arkadaşlar, MCC diye adlandırdığınız anladığım kadarıyla motor sürücüsü, koruma amaçlı elemanlar, röle vb. cihazların bir arada bulunduğu bildiğimiz normal bir pano mu? Yoksa İşletmedeki tüm motorların kontrolünün tek panodan mı sağlanması, tek panodamı toplanması?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst