Mmc Çikarilinca plc ÇaliŞmiyor

eyenti

Üye
Katılım
3 Ağu 2008
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar cpu 315 run konumunda mmc yi çıkarınca plc çalışmıyor(panel pc den hiçbir değer okuyamıyorum ve de plc hatası diye bazı uyarılar veriyor) mmc 'i çıkarınca cpu konumu değiştirilmeli mi? ya da sımatic managerde yapılması gereken bir işlemmi var? yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
cpu özelliklerini inceleyecek olursanız kullanıdığınız cpu'nun çalışması iiçin gerekli şartın içerisinde mmc kartının takılı olması gerektiğini göreceksiniz.
 
Titus arkadaşım daha önceleri yani şuankinden daha acemiyken bir doçent gelmişti.böyle bir sorun olmuştu. o arada ben başka birşeyle ilgilenmiştim . doç. mmc siz çalıştırmıştı. takip edememiş ve sorma imkanım olmamıştı
 
eski serilerde dediğin oluyordu. yeni serilerde cpu içinde ram olmadığı için mmc takılıyor ve program bunun üzerinden çalışıyor.
 
enisaygoren hocam eskiler derken, sözkonusu cpu da nasıl mmc siz çalıştırılır? bu konuyu bizimle paylaşırmısınız ayrıca cpu da batarya var. mmc siz çalışmıyorsa batarya ne işe yarıyo. ilginize teşekkür ederim.
 
s7 serisi PLC lerde mmc kartı üzerinde system data ları yazıldığı için yeni nesil plc ler mmc siz çalışmaz. eğer mmc siz çalıştırmak istiyorsanız plc üzerinden sanal bir mmc tasarlayıp bunu plc işlemcisiyle haberleştirme yapmanız gerekir... buda baya uzun iş.. en iyisi sen mmc yi çıkartma..
 
eyenti ' Alıntı:
enisaygoren hocam eskiler derken, sözkonusu cpu da nasıl mmc siz çalıştırılır? bu konuyu bizimle paylaşırmısınız ayrıca cpu da batarya var. mmc siz çalışmıyorsa batarya ne işe yarıyo. ilginize teşekkür ederim.

burada batarya sadece zaman zaman tazeleme yaparak bellekteki verilerin kaybını engeller, mmc ise burada bellek görevi üstlenir yani, batarya ile mmc ayrı amaçlar içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst