mitsubishi plc programı aktarma

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,688
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
bir arkadaşımda mitsubishi plc yazılmış hazır bir rogram var.ben bu programı kopyala yapıştır yöntemiyle daha ucuz bir plc'ye aktarabilirmiyim?eğer bu mümkünse hangi markalara yapabilirim?
yada hazır programa bakarak başka bir plc de aynı program yazılabilir mi?
arkadaşlar sizde anlamıştırsınız sanırım plc programla konusunda temel bilgi harici bilgim yok ama bu programada ihtiyacım var.başka bir plc ye aynı kodları aktara bilirmiyim.bu programın kopyasını başka bir plc ye aktaramak istiyorum.bu ya kopyala yapıştır olacak yada aynı kodları kullanıp başka bir plc programlaya bilirmiyim.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bildiğim kadarıyla başka marka bir plc ye kopyala / yapıştır yapamazsınız fakat aynı programı örnekleyerek aktarabilirsiniz . kullanılan mitsubishinin modeli ve i/o sayısı da önemli . bu kriterlere göre plc konusunda yardımcı olabilirim .
 
şuan bu program arkadaşımda bana biraz uzak bir kaç gün içinde yanına gideceğim o zaman hem bu programı hemde plc nin tam modelini alır size yazarım nasıl bir yol izleyeceğim konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.ilginiz için teşekkür ederim.
 
dostum mitsubishiye(GX developer) en yakın komutlar bakımından delta wpl softtur. Ama özellikler input output kullanımıda önemli. Mesela girişler X çıkışlar Y harfi ile gösteriliyor. Ve çoğu komutlar aynı farklı komutlarda var. Kopyala yapıştırla hiçbir plc yi başka marka ve model plc ye yazdıramazsın zaten. Baka baka aynısını kendin yazacaksın.......
 
bilgisayarda hazır yazılı bir rogramım olsa bile bunu başka bir plc ye aktaramam öyle mi?kopyala yapıştır derken bundan bahsetmiştim.pc ye yüklediğim hazır azılı program ancak kendi markasıyla çalışır öyle mi?
 
bilgisayarda hazır yazılı bir rogramım olsa bile bunu başka bir plc ye aktaramam öyle mi?kopyala yapıştır derken bundan bahsetmiştim.pc ye yüklediğim hazır azılı program ancak kendi markasıyla çalışır öyle mi?

Bilgisayarda hazır yazılmış olan bir program gene mitsubishinin kendi programında yazılmıştır. Bunu kopyala yapıştır ile başka PLC'lerin yazılımlarına dolayısıyla da PLC'ye yazabilmek pek mümkün değil.

Ancak program çok basitse, ve kullanılan temel komutlar yeni alacağın PLC ile uyumu ise belki olabilir.
 
mitsubishi ile yazılmış programı vigor plc yazılımına dönüştüren (convert eden) program var.OpenDNS adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst