Mining ve Maksimum Güç Hk.

iTzFlux

Üye
Katılım
31 Eki 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar.

Forumda yeniyim ve elektrik konusundaki bilgim zayıf, bu nedenle daha çok potansiyel üzerine bir sorum var.

Tipik / bayağı bir ofiste ve evde maksimum ne kadar güç çekebilirim? Elbette bir elektrikçi müdahale edecek her iki mekanda da fakat böyle bir usta yahut tekniker ile görüşmeden evvel bu mekanların birer aday olup olmadığını bilmem gerekiyor.

Her bir sistem şu an 1150W çekiyor ve maksimum 1600W çekebilir. Bu şekilde bir ofis ortamında 20 kadar sistem olacak fakat bu kadar elektrik nasıl sağlanır çözemiyorum. Sadece cihazlara 32kW... Belki de özel bir anlaşma ile binaya çekilen elektrikte değişikliğe gitmek gerekir? Bir de yine tipik bir evde bunun gibi maksimum kaç cihaz çalıştırabilirim?

Tipik derken mekanın içindeki elektrik şebekesini değil de karşılaştığınız ortalama bir yapıyı kastettim, ona müdahale edilebilir ama bu mekanlara tahminen maksimum kaç amperlik yahut wattlık bir elektrik çekmek mümkün toplamda?

Dediğim gibi, bir elektrikçi içeriye müdahale edebilir, sigortalar değişebilir hatta prizler direkt elektriğin dağıtıldığı yerden çekilebilir.

Terminolojide yahut anlatımda kusur varsa affoluna.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Binanın kurulum gücü üzerinde akım çekmek için belkide sokaktaki ana dağıtım panosundan binaya binadan da daireye kadar olan tüm hatların değişimi gereklidir.

Kurulum gücünüz 7 - 10 kW dan daha fazla değildir. Genelde bu aralıkta oluyor.

Bunun üzeri için proje değişmeli ve proje ile gerekli mercilerle görüşüp güç yükseltmek için başvurular yapılmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst