Mini Rus Döküm Torna Motoru

tsbh

Üye
Katılım
21 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba elimde resimdekine benzer 80lik aynası bulunan Döküm Rus Tornası var. Ben bunu tesbih yapımında kullanmak istiyorum. Fakat tornamın motor eksiği var bunu da DC motor ile gidermek istiyorum. Kimi Usta 24 volt 90 watt 2900 devir yeter derken kimisi de 24 volt 190-250 watt arası ve 3500 devir motor gücü olmalı diyor. Motor kasnağa bağlı olarak çalışacak sürücü ve adaptör takılacak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Herşey için teşekkürler
1614983091063.png
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1: Motor ne kadar güçlü olursa o kadar iyidir aslında. Büyük parçalardan fazla talaş kaldırmak mümkün olur böylece.

2: Hangi motoru takacaksanız takın devir ayarı olsun. Bu işleyeceğiniz parçaya ve malzemeye göre mutlaka ihtiyaç duyacağınız bir durum.

3: Aynaya bağlı kasnak motor devrini ve torku direkt etkileyecektir. Dolayısı ile motorun devri kasnak tarafından ne kadar redükte edilecek bunu bilmeniz lazım. Yoksa istediğiniz devir aralığını motorda yakalasanız da aynada yakalayamazsınız.

5:Ben olsam hiç DC motorla uğraşmam bir çamaşır makinesi motoru takar bunu 5:1 gibi kasnaklarla redükte ederek çamaşır makinesi motorunun torklu kontrolünü sağlarım. Zira Güç kaynağı iyi izole edilmez ise (ki buda ısınma problemi getiriyor) ahşap talaşı içine girip problem çıkartabiliyor.
 
tespih yapacaksan yüksek hızlı bir torna kullanman gerek
 
tespih yapacaksan yüksek hızlı bir torna kullanman gerek
Evet abi bu tornayi kullanan ustalar var ama ulaşmak zor. En azından sizlerin fikrini almak istedim
 
bu torna senin elinde mi yoksa almayı mı düşünüyorsun? eğer elindeyse tespih için çok zorlanırsın. çünkü tespih tornaları biraz farklı ihi tarafta da madren var
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst