Mini jeneratör yapımı


Tam olarak yapmak istediğim bu işte. Burada ki kullanılan motor biraz büyük ama amaç aynı.
Benim anladığım dronun batarya kısıtını, dolaysıyla uçuş süresini ve menzilini artırmak için uçuş esnasında bataryayı şarj edebilmek. Gerekli güç 1000watt olmaz diye düşünüyorum. Çünkü bende iki zamanli benzinli bir 650watt jeneratör var ağırlığı 20-25kg. Böyle bir yük eklenerek üretilen güçle havalanabilir mi bilemiyorum.

Hayır amaç batarya şarjı değil. Direk üretilen elektriği kullanmak.
Sistemde

Sistem kurgulanırken "hiç batarya olmadan mı" kurgulanıyor acaba ? Normalde bu tür araçlar için bataryada koyuluyor yanlış bilmiyorsam

Konuyu açan arkadaş ne yapmak istediğini daha detaylı anlatsa ve sistem ile ilgili daha fazla detay verse daha iyi olacak galiba?

Batarya elbette olacak. Acil iniş için uygun bir batarya kullanılacak tabiki.
Siz RC uçak mı yapacaksınız yoksa dron mu?


Uçakta bu sistem mantıklı değil zira zaten yakıtlı motorları direk uçaklarda kullanabiliyor ve uzun uçuş süreleri elde edebiliyoruz. Multikopter de kullanacağım. 6 veya 8 kollu multikopter.
Benim anladığım batarya yükünden kurtulup daha uzun uçuş icin bu arayışta arkadaşımız.

Aynen öyle. Hem uçuş süresini uzatmak hemde uçuşları mümkün olan en kısa kesintilerle yapmak.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hibrid araçlarda benzinli fakat dairesel hareket yapmadan mıknatıs ve indüktörle elektrik üreten hafif bir motor görmüştüm yutubda. 2 zamanılıydı galiba. Onu araştırabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Bu konuyla ilgili bulunabilecek en iyi video:

 
Hibrid araçlarda benzinli fakat dairesel hareket yapmadan mıknatıs ve indüktörle elektrik üreten hafif bir motor görmüştüm yutubda. 2 zamanılıydı galiba. Onu araştırabilirsiniz.
Stelzer motoru...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst