Mimari ve elektrik projesi

mrtfb123

Üye
Katılım
24 Kas 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
30
Öncelikle merhaba elektrik mühendisi lisans öğrencisiyim çizim dersi almadığımız için kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum. Mimari proje temizlemeyi biraz kavradım. Elinde mimari proje ve ayrı bir şekilde elektrik projesi çizilmiş olan basit düzeyde çizim varsa gönderirseniz sevinirim. Kendim mimari projeyi temizleyip elektrik projesini çizicem daha sonra çizili olanla karşılaştırıcam. Mimari ve elektrik prjoesi ayrı olması benim için daha iyi.
 
İstediğine uygun örnek bir dosya ekte.
 

Ekli dosyalar

  • Proje.rar
    7.9 MB · Görüntüleme: 214
ilginiz için teşekkür ederim. Proje üzerinde kendim uğraşıcam sayenizde.
 
başka proje örneği paylaşan olursa çok makbule geçer şimdiden teşekkürler.
 
Burada şunu sorayım.

Verdiğim projenin priz, aydınlatma ve panolarıyla beraber besleme hattının birim fiyat kullanılarak yaklaşık maliyeti ne kadardır?

Yaklaşık maliyet listesini, exelde, pozlarıyla hazırlayıp buradan paylaş. Bunu yapmaya çalış. Proje hazırlamanın bir yönü de keşif hazırlamak ve malzemeyi tanımaktır.
 
yani AT panosu daire sigorta panoları, prizler ve prizlere cekilen 2.5 kablo fiyatı, aydınlatma kullanılan avizeler v. s ve onlara cekilen 1.5 kablo fiyatı. Bunları mı cıkarmam gerek.
 
Son düzenleme:
benim sormak istediğim bişey var. Ailem elektrikci ben küçükken orda çalışırken mühendisten proje gelirdi teklifi biz hazırlardık bu maliyet ve keşif olayını mühendis yapmıyordu bu zorunlu bişey mi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst