Mikrodenetleyici ile DC Akım Gerilim Ölçmek

Katılım
18 Eki 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhabalar, Mikrodenetleyici ile ( Pic, arm veya arduino ) Maksimum DC 110V 180A ölçmem gerekiyor. Bunun için nasıl bir sensör kullanmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim ?
 
acs serisi akım sensörü ile ölçersin. Voltaj için direnç bölücü devre ve opamp ile bufferleyerek. Aslında direk direnç bölücü ile ölçersin ama bir sıkıntı olursa işlemcin zarar görmesin diye.

sn. @kesmez eklemeiş kusura bakma hocam :)
 
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Bilgiler doğrultusunda yaptığım araştırmada ACS758 200B modelli modül +-200A seviyesinde ölçüm yapabildiğini gördüm fakat bunu türkiyede nerede alabilirim? İnternette yaptığım araştırmada türkiyede bunu satan bir yer bulamadım. Çinde 11 dolar civarında opamplı hazır kit olarak satılıyor fakat oradan gelmesi uzun sürecek ücretli kargo seçeneği ise çok pahalı.. Bunu Türkiyede bulabileceği yerleri biliyor musunuz? İkinci sorum ise gerilim bölücü direnç kullanarak 110V 5V seviyesine düşürdüğüm zaman kullanacağım dirençler kaç W'lık olmalı? Basit bir hesapla ekteki görsele göre R2 10K dersek R1 210K çıkıyor bunu ayarlarım fakat 180A seviyelerinde akan bir güç için wattlı bir direnç kullanıp kullanmama konusu kafa karıştırdı. Ayrıca 5V mikrodenetleyeci ADC ile okuyacağım ADC çözünürlüğüne bağlı olarak giriş gerilimi 12V olduğu zaman ADC için gerilim bölücü devre çıkışı 0,54V çıkış verecek. Bunu mikrodenetleyici ile ölçüp hesaplayabilir miyim gerilim düşük olduğu için kafamı karıştırdı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
2hyuhe9.jpg
 
Son düzenleme:
özdisan da yok. Farnell, mauser, digikey gibi yerlere bakman lazım
 
Bu firmadan zamanında sample malzeme istemiştim göndermişlerdi.
Ücretsiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst