mikrodalga

makina19

Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
112
Puanları
0
Yaş
43
Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat etmek lazım, sade bir model mi ? yoksa hem fırın hem mikrodalga hemde ızgara yapabilen bir model mi bakmak lazım marka ismi verebilirseniz çok sevinirim
 
Mikrodalga genelde çabuk ve ekonomik ısıtma amaçlı kullanılır. Her mikrodalga illa ki pişirme yapar fakat fırında pişmiş kızarmış yiyeceklere alıştığımız için mikrodalga da pişmiş bir yiyecek asla size aynı tadı vermez. o yüzden pişirmesi sizi memnun etmez. Mutfağımda az yer kaplasın hem normal fırınlı hem mikrodalga lı kombi bir ürün alayım derseniz çeşitli markalarda böyle ürünler mevcut. kombi model olarak içinde ayrıyetten Grill ızgaraları ve turbo rezistansları mevcut fakat fiatları çok yüksek. yani tavsiyem mikrodalga işinde pişirme olayını çok fazla düşünmeyin hızlı ve ekonomik ısıtma amaçlı kullanın. bunun için de en basit modelleri işini çok rahat görecektir. Güç seçim ve Süre seçim düğmeli olanlar.

Çok daha fonksyonel ürünler mevcut. fakat fonksyon kullanan hiçkimseyi görmedim. Bu ürünlerde bile tek öğrendikleri pratik hızlı ısıtma. Sadece ızgaralı modeller de var. Hem mikrodalga Hem ızgara kısmında bir eti veya tavuğu pişirip üzerini kızartabilirsiniz. Bu şekilde pişirdiği zaman da içi haşlama gidi pişer ve sadece üzeri kızarar. 15-20 dk gibi bir sürede ve 200 - 300 gr eti. Ve bizim ağzımız fırında pişmiş kızarmış tavuk tadına alıştığı için bu ne biçim pişmiş böyle diyebiliriz :)

Hem uygun hem biraz da şık olsun derseniz Arçelik MD - 820 modelini tavsiye ederim
 
buz çözme, ısıtma,mikrodalga pişirme, ızgara ve fırın olarak kullanılabilen arçelik kombi modeli çok uzun senelerdir kullanmaktayız.
zamanı kısıtlı olanlar için çok gerekli bir gereç, mikrodalga ile ısıtma ve buz çözme fonksiyonları kullanışlı,
fırın ve ızgara fonksiyonları ile 20..25 dakika içinde 4 kişilik balık, tavuk ızgara ve ızgara köfte pişirilebiliyor. ayrıca kış günleri 15 dk da kestane pişirmek mümkün.
becerebilenler için kek, kurabiye börek gibi klasik fırınlarda yapılan işleri kombi fırınlarda pişirmek mümkün.
sadece mikrodalga ile pişirilen yemekler kaynak arkadaşımızın da belirtiği gibi
her damaga hitap etmeyebilir :cool:
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst