Mikrodalga trafosu (puntalama için)

Ben de eve geçince girisini ölçerim trafonun. Hemen 220v ye baglamayin. Paskomya hocamin dediği gibi izole edin. Vernik olur kapton bant olur artik ne olursa. En azindan 60-80 dereceye dayanacak bir seyler olmasi lazim.

Kapton bant almıştım yeni o zaman hemen sarayim mi? Vernikledim aynı zamanda ama garanti olsun diye bantla sarayim eğer bi daha açmak zorunda kalmayacaksam
 
Vernik yeterli olur herhalde. Zaten bir kutuya monte edip vidalarla sabitleyecekseniz

Bendekilerin 220v girişini ölçtüm. Birisi 2.6 ohm digeri 3 ohm çıktı.
 
Merhaba,
@asduskun Sargıda sadece izalasyon hasar görmüş ve yalıtılabilecek durumda olsa yalıtın devam edin derdim ama özellikle 3. resimde görüldüğü üzere sargıda kullanılan kablonun kesitinde de deforme söz konusu. Yani sargının o kısmı olası bir yük durumunda dirence dayanamayarak sorun çıkartabilir düşüncesindeyim. Yinede kullanıp kullanmamak ve yapacağınız işten alacağınız sonuca bu risk değer mi? orası sizin karar vereceğiniz bir konu.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
@asduskun Sargıda sadece izalasyon hasar görmüş ve yalıtılabilecek durumda olsa yalıtın devam edin derdim ama özellikle 2. resimde görüldüğü üzere sargıda kullanılan kablonun kesitinde de deforme söz konusu. Yani sargının o kısmı olası bir yük durumunda dirence dayanamayarak sorun çıkartabilir düşüncesindeyim. Yinede kullanıp kullanmamak ve yapacağınız işten alacağınız sonuca bu risk değer mi? orası sizin vereceğiniz bir konu.

Hocam bahsettiğiniz yeri işaretleyerek gösterilir misiniz?
 
Hocam bahsettiğiniz yeri işaretleyerek gösterilir misiniz?
60844

Sargı üzerinde sarı çizgili kısım bahsettiğim yer oluyor ve kabataslak olarak göstermek gerekirse diye hemen altına bir resim iliştirdim. Kırmızıyı kablo olarak ele alırsan beyaz kısım kablodan hasar gören deforme olan kısımı teşkil ediyor. Dolayısıyla kablo kesiti diyelim ki 0,20mm ama hasar gören kısımda bu kesit 0,5/0,10mm kadar düşmüş oluyor. Buda araba siğortaları mantığıyla düşünürseniz direnç durumunda kablodaki en ince yerden devreyi açacağı manasına gelir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst