Mikrodalga ses sorunu

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Arkadaslar Mikrodalga calisirken aralarda videodaki gibi ses cikariyor sebep nedir? Sanki bir sey devreye girdiginde ses cikiyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba., Öğretmen27 Hocam; Videodaki bu sesini dinledim, bence çalışırken ara ara çıkan tüm bu bu sesler normaldir, arçelik marka olan bizim evdeki ilk satın alındığından beri (7-8 yıldır) sürekli böyle hatta daha yüksek sesleri (ara vınıltılarla) çıkarıp çalışıyor. Bunun sebebi mikrodalgadaki, magnetrona giden watt (güç ayarı) için gereken güç ayarlanmasından ve bunun ayarlanmış olan bir zamanlanması için devrede kalan tüm rölelerin ve bunların selenoidlerinden çıkan manyetik (elektronik) seslerin genel bir toplamı şeklinde olabilir.

Bu şekliyle yorum yapıyorum, çünkü bizim evdeki fırın, bu videodakinin en az 3-4 kat daha fazlasıdır, fonksiyonel olarak görevini tam olarak yapıyor, bozuk değildir. Dijital bir osiloskop da https://www.uni-t.com.tr/unit-utd-2052cl-dijital-osiloskop-utd2052cl yarın ancak bunu Allah kısmet ederse ki tabi ki bana da geliyor, Kartal Otomasyondan, yurt içi kargoyla gelecek inşAllah, sizinkini aslında kutlayamamıştım, bu başlıktan hayırlı olsun diyelim, sn. hocam. Kolay gelsin.
 
Binbasi hocam. Hayirli olsun. Vallahi ister inanin ister inanmayin alacaginiz icime dogdu.
Hocam osiloskobu aldiinizda sizden kullanimiyla ilgili ve yapacagiz he turlu olcumden resimli fotolu aciklamalar bekkiyoruz farkli baslik altinda. Bu ricami yerine getirirseniz cok sevinirim.
Hocam konumuzda donecek olursak su mika tarzi magnetronun onundeki parcayi ters cevirdim isitmama sorunu ortadan kalkti ne alakasi var anlamadim. Sorunumuz aslinda hem isitmama hem koku hem de sesdir.
Bu ses bizim arcelik mikrodalgamizda yok.

Ama bu bosch.
Hocam bu ses normal degil. Sonradan gelmeye baslamis.
 
Son düzenleme:
Merhaba, sn. öğretmen27 Hocam, magnetronun önündeki bu ters çevirdiğiniz bu parça, anlatımınıza göre magnetronla üretilen mikrodalganın fırın içine girişini bir şekilde blokeyle engellemiş olabilir, mutlaka bunun açıklaması böyle olmalıdır, o yüzden bu ısıtma fonksiyonu yeniden başarıyla başlamış olmalı. Ses konusunda titreşim yaparak bu sese sebep olabilen mağnetik geçirgenliği olan bazı mağnetik parçalar, lameller, vb. olabilir o zaman, bu yönde fırın içinde bir ön araştırmayı yaparsanız belki bu ses konusunda faydalı olabilir. gevşeyen saç plaka veya lamelleri sıkıştırırsanız vey eski orijinal durumuna getiriseniz ayni gevşek olan trafo saçlarının neden olduğu istenmeyen sesler gibi giderilebilir diye düşünüyorum.

Osiloskop konusunda elbette resimli (Örneğin 555'li desülfizatör devresinin çıkış daga şekillerini, güneş paneli çıkışındaki DC'nin dalga şeklini, vb.) paylaşımları devre ve osiliokopla ilgili paralel çalışmaları yaparkken resimleyip sizlerle paylaşırım, zaten bazı cihazların çıkıştaki bu dalga şekillerini çok merak ettiğim ve bazı devreleri yapmaya çalışacağım için (Örneğin Proteus'da da sanal olarak osiloskop simüle edilmiş şekliyle yine var, ama bu programı ben hiç kullanmıyorum) bunu satın aldım, inşallah çok yararlı bazı araştırma ve yapılacak olan devrelerde epeyce de işe yarayacak diye tahmin ediyorum.

Evdeki yuvarlak bir masamda 2 saat önce gelen bu dijital osiloskopun resmini sizlerle de paylaşıyorum. Kullanma kılavuzu baştan sona İngilizce, ama cümleler çok uzun değildir, yani orta sevideki bir İngilizce'yle bunlar kolayca tercüme edilip halledilebilecek seviyede görünüyor. Baştan sona öncelikle kitapçığını chazı prize takmadan önce okumam gerekiyor. Şu anda kitapçığı yeni elime yeni aldım, probları ve güç kablosunu az önce yerlerine takıp cihazı kullanıma hazır bekletiyorum. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Magnetron uclarini tesr baglamisim. Bu forumda bir arkadas yazmis.
FA ya kond gelen uc F ye trafodan gelen uc baglanacak demis.
Ben baglantiyi duzelttim. Eskisine gore daha iyi oldu.
Sanki magnetron da ters baglanti yok gibi. 2 durumda da calisti.
 
@binbaşı hocam yeni cihazınız hayırlı olsun, güzel işler yaparsınız umarım..

hocam tercih etmenizdeki sebepler nelerdir, yani bu modelin artıları nelerdir, kısaca değine bilir misiniz..
 
Merhaba, sn. hearthief, çok teşekkür ederim bu güzel temenniniz için, inanın ki bu konuda çok fazla ön araştırmayı da yapmadan bunu satın aldım, amacım sadece bazı devrelerdeki dalga çıkış şekillerini görsel olarak da gözlemekti, diğer başka osiloskopların özellikleriyle çok fazla kıyaslama da yapmadım doğrusu, bana uygun fiyatı, 50 HZ çalışma frekansı, 2 kanallı olması bana yeterliydi, sn. Öğretmen27 Hocam'ın da belkş ayni tercihi tahminimle.

Kendi pattern jeneratörüyle test iamaçlı üretilen 1 kHZ, 3 volt AC kare dalga sinyalini probe ucunun toprak ucunu ve iç probe ucunu bu noktalara temas ettirip ince ayarlarla 2. kanaldan ekrana çıkan çıkış sinyali görünümü aşağıdaki gibidir. Bu tür bir chazı ilk defa kullanıyorum ve ilk araç kullanalar kadar heyecanlıyım şu anda. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Hocam marka modelini internete yazip sonu da html olarak yazdiginizda cihazin kullanim kilavuzu cikar.
Sag tik turkceye cevirle rahatlikla incelersiniz.
 
USB kablosu ile PC'ye veya laptopa, kendi kurulum CD'sindeki programı yükleyip her iki cihazın yani PC ile osiloskopun senkronizasyonunu, birbirini tam tanıyıp çalışmalarını, USB sistem dosyalarının netten yüklenememesi yüzünden henüz başaramadım, ama ileriki zamanlarda bunu da mutlaka halletmeye çalışacağım. Bu PC'lerde win xp yüklü bu arada, belki de ondandır. Kolay gelsin.
 
Magnetron ters baglantida da calisiyor sn hocam? Buna ne dersiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst