Mikrodalga Fırın Transformatörü

arsgtc

Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
36
elimde 800w lık fırınan söktüğüm trafo var.Dün elime bisebeple pens ampermetre geçti bende degerlendiriyim dedim ve elimdeki trafonun çıkışını kısadevre yaparak girişten çektigi amperi ölçtüm çıkan sonuç 16 amper gibi bir rakam normalde yaklaşık olarak 800w bir trafonun 4 amper civarında olması lazım degilmi sice neden böyle bir sonuç çıktı ayrıntılı bir şekilde bilgilendirirseniz cok memnun olurum.

herkeze selamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım sen trafoyu çalıştırmaktan öteye geçmişsin yani eşşeğe tonla yük yükleyip birde yokuşa sürmüşsün.o trafo 16 amperi çekmekle az bile etmiş.sen normal çalışma ile kısa devre çalışmasını ayırt et olaya böyle bak
 
normal çalışma akımını ölçmem için ne yapmam gerekir ?
 
İsmail Sağlam> Sayın Yönetici, Ben 800-1000 Watt Gücündeki Mikrodalga Fırın Trafosununda Tadilat Yaparak veya Sekınder Sargıyı İptal Ederek, 1-2 Sipir Bir Sargıyla, 180-200 Anoer Kapasiteli Küçük Çaplı Bir Demir Ergitme Makinası Yapmak İstiyorum. Bunun Gerçekleştirebilmek için Sekonder İletken Çapı ve Diğer Konularda Yorum ve Tavsiyeleriniz Nedir? Teşekkür Ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst