Mikrodalga Fırın Neden Sigortaları Attırır?

asduskun

Üye
Katılım
1 Mar 2018
Mesajlar
135
Puanları
1
Yaş
38
Evet soru bu arkadaşlar. Ben bugün aslında parça niyetine bi Mikrodalga fırın aldım ama fırın çok güzel samsung me86v model. Aldığım kişi serviste kapak sigortası değişti ama bikaç kullanımdan sonra evin sigortalarini attiriyor ve kendisi de sonra çalışmıyor dedi ben içini açtım 250v 10A bi sigorta var o patlamış zaten ama tek sorun o mudur acaba? Kapı switchi denen switchleri de kontrol ettim sağlam onlar.
 
Mikrodalgada en temel iki elemanda sorun olabilir.

Birincisi yuksem gerilim trafosu
Ikincisi tabak cevirme motoru

Mikrodalga konusunda cok bilgim yok. Eger yapabiliyorsaniz isitma fonksiyonunu calistirmadan tabak cevirme motorunu calistirin ve bekleyin yine kacak akim rolesi atacak mi icine pislik girmis islanmis yada sikismis sargisi hasar gormus olabilir.

Bir ikinci sorun yuksek gerilim trafosu kacak veriyor olabilir. Bundan dolayi atiyordur.
 
sigortası 250v 15 A olması gerekir.10 A değil.
 
Evet soru bu arkadaşlar. Ben bugün aslında parça niyetine bi mikrodalga fırın aldım ama fırın çok güzel samsung me86v model. Aldığım kişi serviste kapak sigortası değişti ama bikaç kullanımdan sonra evin sigortalarini attiriyor ve kendisi de sonra çalışmıyor dedi ben içini açtım 250v 10A bi sigorta var o patlamış zaten ama tek sorun o mudur acaba? Kapı switchi denen switchleri de kontrol ettim sağlam onlar.

Merhaba. Cihaz içinde kısa devre durumu, kaçak akımlar (kaçak akım rölesi için) olduğunda içindeki sigorta ve evin sigortaları (kaçak akım rölesi, normal otomatlar, vb.) atmıştır. Bu anlık da olabilir, uzun süreli (kalıcı) da olabilir. Bunu tam anlayabilmek için sağlam sigortayı sigorta soketinde yerine takarak avometreyle topraklı fişin (prize takılmadan, dıştaki metal uçları arasında) faz- toprak; nötr- toprak uçlarından sesli omaj ölçümünde test yapın. Her iki durumdan birinde sesli uyarı geliyorsa bir yerde kaçak, kısa devre durumu (örneğin trafonun sarımlarında izolasyon soronu nedeniyle nüvesine kaçak olması gibi) olduğu bu ölçümde ortaya çıkar. Bu ölçüm evlerde tamiri yapılan her elektrikli, elektronik cihaazın izolasyon trafosuyla prize takılmadığında mutlaka yapılması gereken çalıştırma öncesi yapılan olmazsa olmaz bir güvenlik kontrolüdür.

Kontrol sonucunda buzzer öterek kısa devre, bir kaçak durumu, vb. çok net bu ölçümlerde ortaya çıkarsa bunan sonra 2. olarak parça bazında kaçak, kısa devreye neden olan bir arıza durumunu aramaya devam edersiniz, kapı anahatarı, mikrodalga fırının YG trafosunun fırından bağlantı uçları ayrılıp primer/sekonder sargı-trafo nüvesi izolasyonu gibi. Primer (220 volt AC) giriş sargısında kısa devre durumu varsa sigortayı attıracaktır, avometreyle omaj ölçümünde sıfırı değil sayısal değerleri dijital avometrenin gösterebilmesi gerekir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
sigortası 250v 15 A olması gerekir.10 A değil.

Üzerindeki devre kartında 10A yazıyor. Ama şöyle bir bilgi vereyim içinden çıkan seramik sigorta ama ben bulamadım cam sigorta aldım elektrikçiden bu da aynı ama isidan dolayı daha erken atar gibi bişey dedi. Aldım taktım ve 10 sn kadar kendi evimde çalıştırdım su isittim ve sorun çıkarmadan çalıştı durdu. Acaba diyorum aldığım kişinin evindeki elektrik sistemlerinden kaynaklanmis olabilir mi sorun?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst