Mikro Hes Eletrik Üretim Projesi

akerelk

Üye
Katılım
10 Kas 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
Selam arkadaşlar

Mikro heslerle ilgili araştırma yapıyorum. Forumdan bir sürü döküman buldum. Fakat bunların projelendirilmiş hali yok. örneğin 500 kVA lık bir üretim tesisinde kullanılacak ekipmanlar, projelendrilmesi vb dökümanları araştırıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın akerelk ben artvin bölgesindeyim şu anda 500kw olarak halı hazırda bi sistem yok ama benim teyze çoçuklarının güneysuda yapmış olduğu 9 MW hes pröjesi üretime geçmiş durumda yakında 7 MW olan giresundakide üretime gececek bunlar lisanslı sistemler...
 
Sn Teknisyen08 lisans gerektirmeyen 500 kw hesler üzerine araştırma yapıyorum.
 
Slm.
Forumdaki mikro HES lerle alakalı yazılarınızı okudum Ankara,Artvin vs bölgelerinde mikro HES ve mikro HES yapılmış olan projeler. Ben inşaat mühendisiyim HES ve Baraj konularında proje yapmaktayım, yazdığınız illerden Ankara da bildiğim yerler var diğer bölgelerde ise araştırma yapabiliriz. Eğer ciddi olarak ilgileniyorsanız yardımcı olabilirim. İyi günler.
Bana ulaşabileceğiniz mail adresi ********
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lisanssız Elektrik üretimine dair yönetmelik yakında yayınlanacak. Şuan için çok kişinin çok fazla sorun içerdiği için ilgilenmediği lisanssız HES projelerinde firmamız olarak en az sorunlu, en çevreci ve en KARLI lisanssız HES tesislerini siz yatırımcılara sunmaktayız. Kurulu gücü 1 MWe olan ve yıllık ortalama üretimi en 8.000.000 kWh (8 GWh) olan HES projeleri üretmekte ve anahtar teslim (elektromekanik, proje, inşaat işleri) yatırımcılara sunmaktayız. HES işinden anlayan arkadaşlar böyle projelerin mümkün olmadığını savunabilirler ancak bizim geliştirdiğimiz sistemde herhangi bir regülatör, iletim hattı, yükleme havuzu, cebri boru veya santral binası yoktur. Bu bahsettiğim yapıların olmadığı sadece sualma yapısı ve türbin-jeneratör'den oluşan bir sistemden bahsetmekteyim. İlk yatırım maliyeti olarak 2-2,5 milyon dolar seviyesinde olan tesislerimizin, işletme gideri neredeyse sıfırdır. YEK (yenilenebilir enerji kanunu) kapsamında olan lisanssız HES projelerinde enerji satış fiyatı 7,30 cent dolar olarak kabul edildiğinde yıllık olarak 584.000 dolar getirisi olan tesislerimiz yaklaşık geri dönüş süresi 4-4,5 yıl civarındadır. Kurulacak olan sistem tamamen Avrupa menşeili olup uzun yıllar sorunsuz şekilde çalışacaktır. Bu şekilde üretim yapabilecek birçok yer tespit etmiş durumdayız.
Ayrıca Türkiye'nin herhangi bir noktasındaki lisanssız HES potansiyeli olan sizin tespit ettiğiniz yerler ile ilgili detaylı çalışmalar yapılarak, başvuru dosyalarınız hazırlanmaktadır.
Son olarak tarafımızca sizin istediğiniz dağıtım bölgesi sınırları içerisinde en karlı lisanssız HES projeleri sizin adınıza geliştirilir.
Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için [email protected] adresine iletişim bilgilerinizi yollarsanız size en kısa sürede dönüş yaparız.
 
Selam arkadaşlar

Mikro heslerle ilgili araştırma yapıyorum. Forumdan bir sürü döküman buldum. Fakat bunların projelendirilmiş hali yok. örneğin 500 kVA lık bir üretim tesisinde kullanılacak ekipmanlar, projelendrilmesi vb dökümanları araştırıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar..

Sn. akerelk
Bir proje bulabildiniz mi? Eğer bulduysanız bizimle paylaşabilir misiniz?
 
benzeri projeye benimde ihtiyacım var 230 kva guc ihtiyacım var ve sistemin yakınındanda akarsu var arkadaslardan öneriler bekliyorum saygılarımla
 
Arkadaşlar konu açılalı baya bir süre geçmiş acaba bu konuda bilgisi olan var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst