midea kaset tipi klima arızası yardımm..

teknik22

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
öncelikle herkese kolay gelsin arkadaşlar.bugün gittiğim midea kaset tipi inverter klima ısıtma konumunda açtığında direkt defros ışığı yanıyor ve klima hiçbir harekette bulunmuyor.soğutma konumunda çalıştırdığımda soğutmasıda çok zayıf.işin kötü tarafı dış ünite ulaşamayacağım yerde olduğu için kompresör çalışıyormu çalışmıyormu göremiyorum ama dış ünite fanı çalışıyor.dış üniteye ulaşabilmem için vinç çağırmam gerekiyor.benim ilk aklıma gaz kaçağı geliyor.benim kafamı karıştıran neden ısıtma konumunda defros ışığı yanıyor.arıza iç ünite kartında ise boşuna vinç çağırmış olmayalım.önerilerinizi bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dış ünite sensörü batarya sıcaklığını eksi sıcaklıklarda hissediyorsa direkt defrost ile başlıyor olabilir. Yani sensör hatası olabilir düşüncesindeyim.

Sadece fikir vermek için yazıyorum. Böyle bir durumla karşılaşmadım.
 
aynen serkan arkadaşım bende daha önce böyle bir arızayla karşılaşmadım.kısmetse önümüzdeki hafta sonu vinç ile beraber gideceğim bakacağım.yinede yorumun için saoll.
 
Önemli değil bu süreç sırasında diğer arkadaşlarda yorumlarsa kontrol edilecekler hakkında bir görüşünüz oluşur en azından.

kolay gelsin
 
bugün arızayı hallettim arkadaşlar vinç ile dış üniteye ulaştığımda gaz kacağı çıktı karşıma .rekor çatlamış yeni avşa ve yeni rekor ile hallettik işi .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst