Microsoft, Windows 8'i tamamladığını duyurdu

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Windows 8'in geliştirme çalışmalarının tamamlandığı RTM (Release to Manufacturing / Üreticiler İçin Sağlanan) sürümüyle ilan edildi. Final RTM sürümünde Türk Lirası'nın yeni TL simgesi de yer alıyor.


bffkz.jpg


İstanbul- Microsoft, Windows 8'in merakla beklenen RTM (Release to Manufacturing) sürümünün çıktığını ve Windows 8 işletim sisteminin son aşamasının tamamladığını duyurdu. Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, bu dönüm noktasıyla birlikte donanım üreticileri, ürünlerini 26 Ekim 2012'deki Windows 8 lansmanı için hazır duruma getirmeye başlayacaklar. Windows 8'in RTM sürümünde yeni TL simgesi de yer alıyor. Windows 8'in gelişiyle birlikte, Türkçe klavyelerde artık Türk Lirası'nın yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak.
Microsoft'un açıklamasında, Windows 8'in RTM sürümünün tamamlanmış olmasının, hızlı, akıcı ve yeniden tasarlanmış bir deneyim sunan Windows 8'in kod geliştirme sürecinin, müşteri ve yazılım geliştiricilerin önizleme sürümleri için ilettikleri geribildirimler doğrultusunda tamamlandığı anlamına geldiği vurgulandı.
Verilen bilgiye göre, yazılım geliştiriciler, BT uzmanları ve iş ortakları kapsamındaki bazı özel kullanıcılar, RTM kodlarına erken erişim hakkında sahip olacaklar. Microsoft'tan yapılan açıklamada bu çerçevede öne çıkan tarihler de şu şekilde :

-15 Ağustos: Windows 8 için uygulama geliştirenler MSDN abonelikleri üzerinden Windows 8'in son sürümünü indirebilecek ve Windows Dev Center üzerinden Visual Studio 2012'nin son sürümüne erişim sağlayabilecekler.

-15 Ağustos: Kurumlarında Windows 8'i test eden IT uzmanları Windows 8'in son sürümüne TechNet abonelikleri aracılığıyla ulaşabilecekler.

-16 Ağustos: Yazılım Güvencesi bulunan müşterilerimiz Windows 8 Enterprise sürümünü Hacim Lisanslama Hizmet Merkezi (Volume License Service Center - VLSC) üzerinden indirebilecek ve Windows 8 Enterprise'ı kurumlarında deneyimleyip yaygınlaştırabilecekler. -16 Ağustos: Microsoft Partner Network üyeleri Windows 8'e erişebilecekler.

-20 Ağustos: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) için Windows 8'e erişim sağlanacak.

-1 Eylül: Yazılım Güvencesi bulunmayan fakat Hacim Lisansı sahibi müşteriler Microsoft Hacim Lisanslama İş Ortakları üzerinden Windows 8 satın alabilecekler.

Tüketicilerle 26 Ekim'de buluşacak


Microsoft'un açıklamasında Windows 8'in,tüketicilerle 26 Ekim'de buluşacağı bildirildi. Buna göre, 2 Haziran 2012 öncesinde Windows'lu bir PC almış olan mevcut Windows kullanıcıları 26 Ekim itibariyle işletim sistemlerini 79TL'ye Windows 8'e yükseltebilecekler ya da 2 Haziran 2012 sonrasında Windows 7'li bir PC alan kullanıcılar (Windows 7 Starter hariç) 29 TL'ye Windows 8'e geçebilecekler. 26 Ekim öncesinde Windows 8'i denemek isteyenler ise Windows 8 Önizleme Sürümü'nü http://preview.windows.com adresinden indirebilecekler.

RTM sürümü ile TL simgesi de geldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni sembolü duyurmasının ardından Microsoft Türkiye'nin Merkez Bankası ile başlattığı ortak çalışma sonucu öncelikle Unicode organizasyonuna gerekli başvurular yapılarak yeni sembol Unicode karakter kümesine dahil edildi. Ardından Windows mühendisleri yeni karakteri Windows 8'in içine eklemek için gerekli çalışmalarını tamamladılar. Yeni TL sembolüne Türkçe Q ve Türkçe F klavyelerde AltGr+T tuş kombinasyonu ile ulaşılıyor. Bunun yanı sıra yeni sembol sanal klavyede de yer alıyor.(


2 Ağustos 2012

Alıntıdır.Kaynak: cumhuriyet
 
tamamlanmış dedikleri işletim sisteminde kimbilir gene kaç bin tane güvenlik açığı olucak da servis pack yayınlayacaklar hayırlısı bakalım..
 
Kocaman bir ekibin, aylarca çalışması ile ortaya çıkan bir sistem. Microsofft'u savunmuyorum ama dünyadaki bilgisayarların yaklaşık %90'ı microsoft ürünlerini kullanıyor. Mükemmeli yakalamak yazılım işinde oldukça zor.
 
eksiklikler vardı bazı proğramları çalıştırmıyor du...
 
xp'yi windows 7'den sonra bir nebze daha unutturacak sanırım..
 
Hız konusu genelde donanımla alakalıdır. i7 İşlemci 8GB ram ve 2048 MB ekran kartı olan makinemde uçtuğunu söyleyebilirim. Açılış kapanış gayet hızlı. Metro arayüzü olmamış. Garip geldi bana. Bazı yenilikler var ama çok incelemedim sıkılıp kapattım. Xp'nin verdiği hazzı Microsoft'un yaptığı hiç bir işletim sistemi vermeyecek sanırım.
Ayrıca para tuzağı bunlar.
 
Şu anda bile 7'nin açıklarını kapatmakla uğraşıyorlar 8 in açıklarının tamamen kapandığını hiç zannetmiorum.
 
bence pardusuda bi deneyin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst