Micromaster-sinamic Programlama Yardim

EmXxXx

Üye
Katılım
31 May 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Herkese selamlar
Bu sene elektrik mühendisi olarak mezun oldum ve su an Almanya/Berlin´de bir otomasyon firmasinda stajyer olarak belli bir süre calismaktayim. Calistigim firma otomasyon cözümleri sunup mekanik olarak yapmakta.
Burada kendimi gelistirmeye calisiyorum. Gözlemledigim kadariyla motor sürücüsü olarak Siemensin Sinamic ürünlerini kullaniliyorlar.
Bu sürücülerin nasil programlandigini ögrenmeye calisiyorum. ingilizce ve MM440 türkce parametre manualini okuyorum ancak baya karisik. Bu P ile baslayan parametrelerden binlerce var bunlarin hepsini bilmemiz gerekirmi yoksa yoksa sadece bazi önemli olanlari mi bilmek gerekir? tabiki bu önemli olanlar hangileri?

bu konu hakkinda yardimci olabilicekler varsa cok memnun olurum.

Starter veya drive monitor programlari kullaniliyor sanirim programlamada bunlarla ilgili dökümani olan varsa cok iyi olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle,sinamics ürünleri kullanılıyor demişsin.Sinamics'in farklı serileri mevcut, eger G110 serisi ise bunlarda MM4 lerin parametreleri kullanılıyor.Sinamics s120 serisinden bahsediyor isen starter programınla istenen bütün işler yapılabiliyor parametrelerini ezberlemene gerek yok.
MM4'lerden bahsedecek olursak bunların yaklaşık 4000 tene parametreleri mevcut bunların hepsini ezberlemek çok zor.Kendimden örnek vereyim yaklaşık 1000 kadarını ezbere biliyorum 1500 kadarını gördüm geri kalan kısmınıda okuyarak iş yapabilecek düzeydeyim.Parametreleri ezberlemek bir anda degil birikim sonucu oluşuyor.Sürekli uygulama yapıyorsan daha çabuk öğrenme imkanın olur.
Öncelikle bilmen gereken parametreler ise hızlı devreye alma parametreleri digital input/output , anolog input/output konfigürasyonları , frekans kaynak seçimi,çalışma modu,Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
bu arada P = programlanabilir parametreler
R = sadece okunabilir parametreler
F = hata
A = alarm
Kolay gelsin...
 
ilgine cok tesekkürler..daha konuyla bilgisi olan arkadaslarda varsa cevaplarini bekliyorum..
 
Sinamics yeni seri sürücüler. ama mantık aynı. hızlı devreye alma kısmını öğrenmek yeterli başlangıçta. Terminallerden ve CB (profibus yada uss) den devreye ama parametrelerini öğrenmek gerekir. eğer vinç projeleri yapılacaksa Lift parametrelerini öğrenmek gerek. devreye almak için 15tane parametresi yeterli.
 
çalıştığın firmada bana iş bulabilirmisin ben odtü myo endüstriyel otomasyon mezunuyum yurtdışında iş arıyorum
 
Arkadaşlarında dediği gibi ezberlemek zor iş.Zamanla uğraştıkça parametreler aklında kalıyor yada aklında kalmasada "ya bu sürücüde bir parametre var onu değiştirirsek şu özelliği kullanılabiliriz" diyorsun en azından. mm440 lar bir çok uygulama için spesifik parametrelere sahip bu yönden iyi ancak şahsen bir şikayaetim olacak. Sanki adamlar ben bu cihazı daha nasıl karmaşık dizayn edimki kullanıcı parametreler içinde boğulsun demiş. Birçok parametre birbirine bağımlı hale getirilmiş yani. Kolay gelsin.İyi çalışmalar
 
Siemens G110 sinamics mm420 yakın parametreleri mm440 daki işlemci frenleme gibi özellikler olmadığından olmayan özellikler için 440 a göre o parametreler yok
P ile başlayan parametreler değiştirilebilir.
r ile başlayanlar read only gösterge bilgi edinmek amaçlıdır
P0003 kullanıcı seviyesi 1 ise temel parametreler 18 adet motor hız çalışma seçimi hızlanma yavaşlama min max hız seçimini basitce görebilirsin
Parametreler arasında kaybolmamak için P0004 parametre filtreleme mevcuttur 0 dır fabrika değeri tüm parametreler p0003 3iken görünür P0004 drive mon kullanmadan secerek seçtiğin değerle ilgili parametreleri görebilirsin (dokumandan bakarsın 0-22 arası değerler alır) en baz model olduğundan G110 girişler izole değildir P/N seçimi yok performans olarak basit uygulamalar içindir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst