micromaster 440 auto manual çalışma

Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
165
Puanları
1
Yaş
39
selamlar arkadaşlar,
benim sorum:

MM440'ı hem plc hemde potansiyometre ile kontrol etmek istiyorum.
ama plc seçili iken plcnin analog çıkışı manual konum seçili iken potansiyometrenin kontrol ettiği analog girişden hız referans değerini belirlemek istiyorum.
bunun için ne yapmam lazım; parametrelerle ayarlama yaparak bir kontağı auto/man ayarlamam lazım gibime geliyor bu kontak girişi 0 iken pot 1 iken plcden konrol edilecek.
doğrumu düşünüyorum aceba, bunun doğrusu nedir bu iş nasıl yapılır, yardımcı olabilir misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hocam referans voltajını bir röle üzerindn geçirerek yapabilirsin röle kapalı iken potanstan röle acık ikende plc den referans alır.Rölenin kontrolünü de oto manuel yaptığın yerden kontrol edersin bu benim fikrim
 
Ali Arda,
öncelikle taşekkür ederim. ben micro masterde iki farklı analog inputu kullanmak istiyorum. ve 1 digital inputu da man/auto olarak tanımlamak. bu inputa 1 verildiğinde auto yani PLC den gelen analog değeri, 0 geldiğinde man yani pot dan gelen değeri referans alsın.
bunu nasıl yapabilirim. yada pot girişine ve analog input1 e aynı anda değişik değerler geldiğinde öncelik hangisinin. analog input 1in ise (yani plcnin) ozaman problem yok ama tersi ise problem our.
yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim
 
tamam iki röle kaoyasınız biri plcden gelene biri pottan gelene olur
Ama ben aynı anda otomatik parametrede degistirsin deseni s7 200 le sürücüyü uss yapın
uss protokolunda inverterin parametrelerinede mudahalae edebilirsiniz
 
komut data setlerini (CDS) kullanman gerekiyor. P810 u bir butona bağlarsın basınca 2. CDS'ye geçer. Birincileri PLC için 2.leride klemenslerden kullanacak şekilde bağlarsan olur.
 
arkadaşlar merhaba,bende MMC440'ı hem plc hemde potansiyometre ile kontrol etmek istiyorum ama yazdıklarınızı tam anlayamadım.MMC440 içerisinde 3 tane röle var.bu rölelerimi kullanacaz?otomatige aldıgımızda plc bu röleler üzerindenmi ileri-geri yapcak?bu röleleri hangi parametreler üzerinden kontrol ediyoruz?sman komut data setlerinden(CDS) bahsetmiş,parametre listesine baktım ama anlayamadım(ben bir havuz üzerinde gezen sifonu ileri geri yaptırmak için MMC440 satın aldım havuzun başında ve sonunda limit switch var bu switch'e carptıgında yönünü değiştirmesini istiyorum.sistemi otomatiğe aldıgımda plc'nin bu hareketi yaptırmasını istiyorum). yardımcı olursanız çok sevinirim...
Saygılarımla..
 
Son düzenleme:
röle kullanmıcaz auto/manuel yapan bir butonu dijital girişlerden birine bağlıcaz plc'den gelen analog bilgi girişinide MMC440'ın diğer analog girişine bağlıcaz dimi ama sayın sman p0810 ile 2. cds'ye geçme olayı nasıl gercekleşiyor onu anlamadım sona yaklaştım gibi ama orda takıldım yardımcı olursanız sevinirim.
 
slm arkadaslar.benim sorumda olacak bu konuda ...bizdede mm440 baglı bi motor var.bu motor b.sayardan çalışıyor .aynı zamanda işyerindeki tüm motorlar b sayardan çalışıyor ...bilgisayara baglı siemens pcs 7 ve siemens plc input ve output ve bunlara baglı 24v roleler ile motorlar çalıştırıp durdurabiliyor.bu bir gün arıza yaptıgında devrelerini karıştırmışlar..şimdi çok tehlikeli bi durum oluşmuş.günü kurtarmışlar.Bakım konumunda b sayardan start verilip çalışabiliyor.bunun projeleri yok ne yazıkki.diger motorlara abb acs 550 baglı..onların projeleri var apaçık belli.daha önceden şu şekilde çalışıyormuş.3 tane role baglamışlar..yakın konumda yakından yani motorun basında start veriyorsun. uzaktan konumda b sayardan .şalter ortada ikende bakım pozisyonunda oluyormuş.sahada bir kumanda kutusu var sağ sol seçici şalter ve start stop..hız invertörünü mm440 ı sadece motora yol vermek için kullanılmış. yani hız ayarı yok.sonuç olarak söyliyecegim .tekrar eskisi gibi otomatik ve manuel calıştiracagım bir proje varmı ne yapmalıyım acaba.selamlar
 
mm440 iki adet analog giriş var bunları tanımlaman lazım paremetre listesine bakarsan p1000 ile ve p700 ilede start konumunu seçiyorsun
 
parametrelerde bi sorun olmadıgını ddüşünüyorum arkadaşım..kumanda devresini karıştırmışlar. projede yok ortada.ne yapmam gerekir. proje olsa bütün kabloları atıcam. kendim yeniden düzenliyecegim. ama yok.ne yapmam gerekir bilmiyorum..selamlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst