Mevcut scadalardan veri alma-opc

ysrogdum

Üye
Katılım
5 Eyl 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
Ayrı lokasonlarda bulunan fiber alt yapısına sahip farklı markalardaki scadalarda yer alan verileri tekbir merkezde veri tabanında toplayıp bu verilerle farklı uygulamalarla su yönetimine dair uygulamalar yapmayı planlamaktayız.Bu verileri tek bir noktada toplamak için opc yazılıma gerek kalmadan farklı methotla yapılma imkanı varmıdır, yok ise opc ile verilerin aktarımında neleri göz önünde bulundurup lisans veya donanım belirlemede nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,
Tüm plc ler aynı netwokte ise opc ile yapmak avantajlı fakat tek başına yeterli değil veriler nerede toplanacak, SQL server yada farklı bir veri tabanı gerekli. Ben olsan wincc gibi bir sacada ile tüm verileri toplar hem görsel olarak ekran tasarladım hem kayıt yapardim sacada daha esnek olurdu.
 
Merhaba;
Cevabınız için teşekkür ederim.Veriler Oracle veri tabanında birleştirilecek.Scada modelleri çok farklı. ABB sinden GE markasına kadar.Öncelik scada oluşturmaktan çok verilerin toplanması üzerine olacak.Toplanan verilerle çatı scadadan ziyade yazılım yapılarak raporlama takip analiz vb. uygulamalarla su portalleri oluşturulacak.
 
O zaman sahada çalışan scadalar da opc ayarları OPC Server olarak ayarlanacak.
Merkezi verileri toplayacağınız Bilgisayar OPC Client olacak.

yada

Bir tane OPC Server olacak tüm okunması intenen verileri direk plc lerden okuyacak.

yada

başka bir OPC satınalmadan tüm scadaların OPC ayarlarını doğru yapılandırıp (zaten scada içinde kendi OPC alt yapısı var) network üstünde göstereceğiniz Oracle veri tabanında her scada için ayrı bir alan yaratıp belirledğiniz saykıl içinde buraya kaydını sağlıyabiirsiniz.

daha ayrıntı bilgi ile farklı çözümlerde olabilir. C# ile kendiniz yazmak gibi bir çözümde var.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim Volkan Bey, Oracle veri tabanında her scada için ayrı alan oluşturma kısmını arastıracağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst