Mevcut kompanzasyon yetersizliği

Pres makınmasından bahsettınızz, sıze bir tecrubemi aktarayım. BUna benzer darbelı calısan beton kunk ımalathanesınde , kompanzasyon sorunlu idi. Uzun takıbden sonra, şunu yaptım. Motor bır an calısıyor, titreşim yaptıkdan sonra duruyordu. Klasık röle zaman ayarını ne yaparsan yap ya gec kalıp reaktıfe gırıyor, yada uzun ayarlarsan kapasıtıf yazıyordu. Motor kontaktörune paralel kontaktörlerle, lokal kondansatörler bagladı. Sistem normale döndü. Sizdede, motro bır an darbe yapıp sonra boşda çalısıyor olmalı. Tavsıyem , motor kontaktörune paralel kontaktörler, motor gücüne göre, (100/5 akım trafosu olduguna göre,işletme büyük değil.) Pres motorlarına, 3-4 kVAR dan baslıyacak lokal kampansazyon yaparak denemenızdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kompanzasyon yetersiz geliyor ve ne yapacağınızı hiç bilmiyorsanız en kolay metodla şunu yapabilirsiniz. UES Power 18K veya UES Power 15 SVC Reaktif kullanabilirsiniz. Reaktif Röle 1-2 gün tesiste çalışsın. Sonra röle başına giderek "Tavsiyeler" menüsünde tesisin ihtiyacının ne olduğunu ve etkileme oranının hangi düzeyde olduğunu öğrenebilirsiniz. Teviye edeceği grup veya grupları kurmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde nokta atışı yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst