Metal saç arkasındaki mıknatısı gören sensör seçimi

cavitylmz

Üye
Katılım
22 Şub 2021
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Selamlar

küçük bir shaft üzeriğnde 360 derece dönen bir mıknatıs var.o mıknatısı gören sensör seçmem lazım.Ama sensör ile mıknatıs arasında metal bir saç var.Yani seçeceğimiz sensör aradaki metal saçı geçip,arkadaki 360 derece dönen mıknatısı görmesi lazım.mıknatıs her sensör hizasına geldiğinde ,sensör plcye sinyal yollayacak.Mıknatısta bu arada bir makinenin çelik shaftına bağlı.

yardımlarınızı rica ederim
kolay ve sağlıklı günler herkese
 
Saç çok ince, çelik bir saçsa mıknatısın mağnetik akısı bu saçtan kolayca geçebilir veya çok ince alüminyum bir saçsa da yine geçer. Dönen mıknatısla birlikte çalışacak en uygun mağnetik sensör türü hall-effect sensördür. Bu mıknatısların sıradan mıknatıs yerine çok kuvvetli neodiyum mıknatıs türü olması da gerekiyor, kuvvetli mağnetik akının bu ince, ferromanyetik saçtan geçebilmesi için. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
saç 2-3 mm kalınlığında malesef.ve düz saç
 
Bu düzeni makinanın asıl sistemine uygulamadan önce, bir hall-effect sensörü bir sabit noktaya sabitleyip veya yapıştırıp arkasında neodyum mıknatıs, mıknatısın hemen önünde ona yapışık 3 mm. malzeme numune saçıyla (ayni malzemeli) dönen bir tambur üzerindeki sabitlenmiş haliyle mıknatısa optimum mesafede sensör önünden geçirip, hall sensörün bu şartta tetiklenip tetiklenmediğini bu basit testi yaparak bizzat görebilmeniz lazımdır. 3 mm. lik saçla çok net bir kanıyı söyleyemiyorum. Kolay gelsin.
 
Mıknatıs ile sensor arasındaki metal sac hareketsiz ise saca sensor çapında biraz büyük delik açarak enduktif sensör kullanabilirsiniz.
 
Ama sensör ile mıknatıs arasında metal bir saç var.Yani seçeceğimiz sensör aradaki metal saçı geçip,arkadaki 360 derece dönen mıknatısı görmesi lazım
Pistonlar üzerine takılan manyetik sensörleri deneme imkanınız oldu mu? Mıknatısınız kuvvetli, aradaki metal manyetik akıyı etilemeyecek bir metalse belki görebilir. Denemek lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst