metal muhafazalı modüler hücreler

fabia

Üye
Katılım
22 Eyl 2006
Mesajlar
295
Puanları
1
Yaş
39
sayın meslekdaşlarım!

metal muhafazalı modüler hücrelerde manevralar nasıl yapılır.markalara göre döküman olarak verebilirseniz çok memnun olurum.bazı markalarda hücre üzerinde manevra sıralaması ayrıntılı olarak yazılmış ama bazılarında hiç bir şey yok.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın meslektaşım;
Her marka hücrede nerede ise manevra şekilleri birbirinden farklılık göstermektedir. Bununla ilgili kullanma talimatları dışında dökümantasyon bulunmamaktadır. Farklılıklar genel olarak kullanılan ayırıcı markalarına göre farklılık gösterir. Bu tarz farklılık gösteren durumlarla karşılaşmamak için aynı marka hücreler kulanmayı tercih etmenizi tavsiye edebilirim..

Bülent KARAASLAN
D&D MÜHENDİSLİK
Ostim /ANKARA
 
hücrenin markası ne ise firma ile irtibata geçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz.
 
manevra sıralaması değişmez sadece farklı markalar farklı kilitleme yöntemleri kullanmışlar.
 
üzerlerinde sembollerle anlatır mesela bir gurubu kesip topraklamak istersen önce kesiciyi açık konuma getirip giriş ayırıcısını açarsın sonra topraklarsın işlem sırasını yanlış yaparsan hücre çalışmaz, gerekli talimatlar üzerlerinde yazar

Hatta bununla ilgili komik bir anımız olmuştu bu tip hücreleri bize ilk geldiği zaman arkadaşın biri girişi açmadan topraklamaya çalışmış içteki dişli bırakmayınca arkadaş aşırı yüklenip 3-4 kişiyle beraber hücremanevra kolunu bükmüşlerdi.
 
arkadaşlar meraba;
benimde benzer bi problemim var.
scheneider IM SF6 gazlı giriş çıkış, CMC SF6 gazlı yük ayırıcılı akım-gerilim ölçü ve QM sigortalı yük ayırıcılı trafo koruma hücrelerinin üzerinde yazan manevra talimatlarına ihtiyacım var. epey bi bakındım fakat dişe dokunur birşey bulamadım. yardımcı olabilecek var mı?
 
Metal Clad hücrelerle ilgili olarak maalesef net bir standart yoktur. Farklı firmaların kendilerine göre geliştirmis oldukları kilitleme yöntemleri degisebilmektedir. Hücrelerden hücrelere farklılklar vardır. en basitinden bir akım trafosu kimi Metal clad hücrelerde yan duvara konulmusken kimisinde ters kimisinde yere dogru olabilmektedir. Buda degisimlerde bircok sıkıntıyı ortaya koyabilmektedir. Aynı sekilde metal clad hücrelerde manevra sıralaması genel itibariyle aynı olsada kilitleme farklı sekilde yapılmaktadır. Buna benzer bir cook farklılıklar metal clad hücrelerde göze carpmaktadır.
 
arkadaşlar meraba;
benimde benzer bi problemim var.
scheneider IM SF6 gazlı giriş çıkış, CMC SF6 gazlı yük ayırıcılı akım-gerilim ölçü ve QM sigortalı yük ayırıcılı trafo koruma hücrelerinin üzerinde yazan manevra talimatlarına ihtiyacım var. epey bi bakındım fakat dişe dokunur birşey bulamadım. yardımcı olabilecek var mı?

Aşağıda ki bağlantı da IM-QM için kılavuzu bulabilirsin. CMC hücre de IM hücreye benzer şekilde manevra yapılır. Yalnız döküman ingilizce, aslında hücreyle birlikte sabit olarak, Türkçe kılavuz gelir ama kaybolmuş olabilir, ingilizce işine yaramazsa servisler bunun Türkçesini sana gönderebilir.


http://mt.schneider-electric.be/Main/SM6/instructions/7897055EN.pdf
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst