Metal malzeme dedektörü

memuka

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar;
Paslanmaz bir mikser içerisinde karıştırdığım mazlemenin içerisinde yabancı metal bir parça olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Bu tür bir algılmayı yapabilecek bir cihaz var mıdır?
 
Sn. memuka Bir ara bende araştırdım ama bulamadım...
Bu işin en iyi çözümü malzemenin miksere geliş yoluna mıknatıs takmaktır...
 
sayın memuka

linkteki gibi bir şey arıyorsunuz sanırım. gıda fabrikasında yaptığım stajda bisküviler bu sensörün altından geçiyordu. herhangi bir metal algıladığı zaman bant açılıp bisküviler ıskartaya ayrılıyordu. ayrıca diğer linkte de daha önce eklediğim konu mevcut.

Gıda - Endüstriyel Metal Dedektörleri - baskentelektronik.com

https://www.kontrolkalemi.com/forum...cilar/18451-metal-dedektorlerin-kontrolu.html
Sn. volcanoos 400 mm çapında bir plastik boru düşünün (Aslında köşeli metal ama bu hale getirilebilir). Bu Boru içinden örneğin tahıl ürünleri geçiyor (boru yaklaşık 60-70 derece eğimli) Geçen bu ürün içindeki bir metali (örneğin bir misket büyüklüğünde) algılayıp az ilerisinde açılan bir kapaktan (sinyali aldıktan sonra işin bu kısmı kolay) dışarı almamızı sağlayacak bir ürün varmıdır.
 
mıknatısın tutmadığı metalleride göz önünde tutarsak, miksere girmeden veya çıkışta bir yerlerde metal dedektörü kullanılmalı
 
sayın ertek68

sanırım bu metal dedektörde sizin işinizi görecektir. metal dedektörünü dediğiniz plastik borunun üzerine monte edeceksiniz. misket büyüklüğünde metal demişsiniz ki bu metal dedektörü 0,5 mm büyüklüğündeki metali bile algılıyor.
 
Arkadaşlar benim içinde metal olup olmadığını anlamaya çalıştığım ürün çamaşır deterjanı apısında ufak taneciklerden oluşuyor. ürün büyük konteynerlarda gelip mikserin içerisine bir huni vasıtasıyla boşaltılıyor. yani ürünü herhangi bir banttan geçirmem mümkün değil. benim amacım karışım olduğu sırada mikser içerisinde bu algılamayı yapmak. sizcu bu mümkün mü?
 
tecrübe ettiğim ve kullandığım 2 türlü mıknatıs var belki sizlere yardımı olabilir.sert köpük imalatında kullandığımız polistren malzeme içerisindeki metali algılaması için ekstruder öncesinde lama seklinde mıknatısların yerleştirliği yükleme yapan tesisat çapında mıknatıslar var.bu tür uygulamalarda dışarıya dozaj olmadan ve periyodik olarak mıknatıs kontrolü ve temizliği gereken bir uygulama söz konusudur.bir diğer uyuglamada ise bizde polyester keçe imalatında kullandığımız flake(pet şişe kırığı) hammaddesini paslanmaz silolara yüklemeden önce metal dedektöründen geçiyor.buradan sonra malzemenin tozunu almak için kanatlara çarparak silolara yönlendiriliyor.eğer metal dedektörü hassasiyetiyle alakalı olarak metali algılarsa yükleme yönünü kapatarak ki buda pnömatik bir piston yardımıyla oluyor, dışarı dozajlama yapıyor metalsiz ürün gelene kadar bu malzemeyi dışarı gönderiyor.tabiki sistem olarak biraz karmaşık gelebilir ama temel prensip çok basit.arkadaşlarında dediği gibi bu daha çok gıda fabrikalarında kullanılıyor.mesela kent şeker fabrıksındaki stajımda bir şeker kutusu bu dedektör sayesinde ıskartaya ayrıldı birde baktıkki makinenin içerisinden çıkan somun şekerın içine giriyor ve paket yapılıyor.düşünsenize bunun müşteriye gittiğini... bizde ise bu metaller ekstruder milinin aşınmasına veya ileride bulunan dişli pompaların bozulmasına sebebiyet veriyor...kısacası elimiz ayağımız...
memuka arkadas senın uygulamanda ise bir şekilde mikserin içerisindeki metali algılarsın ama önemli olan ya malzemeni doldururken yada malzemeni boşaltırken ki malzeme nakil borularına yerleştireceğin mıknatıslarla bu metali dışarı atabilmen.sana tavsiyem biras manuel olmasına karsın 100% çalışan lama mıknatısları kullanman tabiki periyodik olarak bunu temizlemen gerekecek...bendeki 2. örneğide kullanabilirsin fakat işte dıgıtal dedektör çalışacak sevk yolunu kapatacak dışarı dozaj yapacak uzun hikaye... başta bende çok sevmiştim ama dedektörümün hassasiyetini ayarlamama rağmen habire dışarı dozaj yapıyo bu da biras can sıkıcı ...:))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,565
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst