metal dedektörlerin kontrolü

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
staj dosyalarımı incelerken metal dedektörler üzerine güzel bi döküman buldum. faydalı bi çalışma, umarım işinize yarar...

metal dedektörler ürün bantının üzerine yerleştirilir ve altından ürün akar. Bu sayede ürünün içinde metal olup olmadığını kontrol eder. Eğer üründe metal varsa, ilerisinde bulunan piston valfine sinyal göndererek bantı açması sağlanır. Bantı açtığı zaman ürün alttaki banda dökülür ve yine bantın açılmasıyla birlikte çalışan alttaki bant ürünü ıskarta kasalarına yollar. Metal dedektörün bantı açma süresi ürünün metal dedektörden geçip iki bant ayrımına gittiği süre kadardır. Ürün tam bir banttan diğerine geçerken ilk bant ayrılır ve karşı banda geçemeden ürün alt banda dökülür. Yine ayarlanan süre kadar bant açık kalır ve tekrar kapanır ve ürün karşı banda gitmeye devam eder. Bu metal dedektörlerin kontrolleri üzerinde 1,2-1,5-2-2,5 mm metal bulunan kartlar yardımıyla yapılmaktadır. Banda atılan kartı metal dedektörü gördüğünü üzerindeki ekrandan anlayabiliriz. Kartı gören metal dedektör bandı açar ve ürün ıskartaya yollanır.

LOCK MODEL ;

Select tuşuyla basarak şifre menüsünden şifreyi yazdıktan sonra ana menü karşımıza çıktıktan sonra yön tuşlarıyla OPTİONS' a geldikten sonra select tuşuyla onaylarız.Karşımıza harflerden oluşan menü çıkacak.Burada ;
H: Bu menüye girdiğimizde 'HEİGHT' yazısını görürüz. Buradan metal yüksekliğinin ayarı yapılır. Her metal dedektörün üzerinde olması gereken değer bulunmaktadır.
W: Bu menüye girdiğimizde 'WİDTH' yazısını görürüz. Buradan metal genişliğinin ayarı yapılır. Bununda her metal dedektör üzerinde olması gereken değer bulunmaktadır. Ayarlanması gereken değeri yön tuşlarıyla ayarladıktan sora select tuşuyla onaylarız.
T: Bu menüye girdiğimizde 'DELAY TIME' yazısını görürüz. Buradan metal dedektörün ne kadar süre sonra bandı açacağını ayarlarız. Bu süreyi metal dedektör ile açma bandı arasındaki mesafeye göre belirleriz. Olması gereken değeri girdikten sonra select tuşuyla onayladıktan sonra tekrar menüye geliriz. 'REJECT' menüsüne geliriz. Buradan da bandın ne kadar süre açık kalacağını yön tuşlarıyla ayarlarız.
X: Menüye geldiğimizde yön tuşlarıyla 'X' in üzerine gelerek select tuşuyla onaylayarak ana menüden çıkarız.
Ana menüye geliğimizde yön tuşlarıyla 'EXİT' a gelerek select tuşuyla onaylayarak ayarlama işlemini tamamlarız. Çok sık olmamakla menüsü karıştığında reset yaparız.


SAFELİNE MODEL ;

Program tuşuna basarak şifreyi yazarız ve enter tuşuyla onaylarız.Menüde seçenekler çıkar ve buradan ;
Sensıtıve : Metalin hassasiyetini ayarlarız.Olması gereken değerler bulunmaktadır.
Etc: Buradan da ne kadar süre sonra bandın açılacağını ve ne kadar süre açık kalacağını belirleriz.bu menü içinde 'A' seçeğinin üzerine yön tuşlarıyla geliriz enterle onayladıktan sonra karşımıza 'tm2(G)' yi tekrar onayladıktan sonra karşımıza iki seçenek çıkar. Buradan 'Singel Delay' bandın ne kadar süre sonra açacağını belirleriz. Enterle onayladıktan sonra karşımıza çıkan menüden 'Reject Time' yi onaylayarak bandın ne kadar süre açık kalacağını belirleyerek enter tuşuyla önceki menüye döneriz.Buradan 'Exit' yazısına geliriz ve enter tuşuyla onaylarız.
Tüm menüden çıktıktan sonra metal dedektörün ayarını tamamlamış oluruz
 
genel mesajları veya soruları nasıl soruyoruz bana anlatabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst