Meslekte yeniyim kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım.

ilyasGnd

Üye
Katılım
25 Ara 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
26
Ben meslek lisesi mekatronik bölümü mevzunuyum.Bir fabrikada Bakım-onarım bölümünde elektrik teknisyeni olarak çalışıyorum 1 yıldır.Ama kendimi geliştirmek istiyorum neler yapmalıyım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1- kendine bir hedef koy,
2- çalıştığın bölümde en iyi bilen sen ol, her şeyi öğren,
3- madem mekatronik okudun, evinde de bilgisayarın var ardunodan başla kendini geliştirmeye.
4- hata yapmaktan sakın korkma sakın yılma. (bu arada elektrik şakaya gelmez bunu asla unutma)
 
çalıştığın bölümde en iyi bilen sen ol, her şeyi öğren
Bunu gerçekleştirmek bir süre sonra bütün dangalakların,beceriksizlerin,işten ve çalışmaktan kaçan şerefsizlerin işlerinin senin üzerine yığılmasına ve bu asalakların da orda burda kıçını gezdirip rahata kavuşmasına sebep olur . Sende sinir ve stres sahibi olursun . Tecrübeyle sabittir .
Bizim gibi işini bilenin ve çok iyi yapanın taltif edilmek yerine deli gibi ezildiği 3. dünya ülkelerinde ideal sahibi olmanın sonucu malesef budur . Abi tavsiyesi olarak tavsiyem şudur . İşinin gereği neyse onu yapabilecek ve sana verilen maaşı hakedecek kadar kendini yor .
 
Son düzenleme:
Eğer kendini geliştirme hedefini kişisel anlamda bir hedef olarak koyduysan yukarıda sana neler yapman gerektiği anlatılmış.Üzerine bir şey söyleyemem.

Ama çalıştığın şirkette yükselmek için böyle bir hedefin varsa boşa kürek çekiyorsun demektir. Ülkemizde, şirkette yükselme işleri böyle yürümez. Çok iyi bir teknisyen olman ve ya vasıfsız bir teknisyen olman hiçbir şeyi değiştirmez. İkili ilişkilerin ve çenen ne kadar iyiyse yükselme ihtimalin o kadar artar. Bunu okuyan arkadaşlar bana karşı gelebilirler ama maalesef gerçek bu. Bugüne kadar çalıştığım tüm şirketlerde bu duruma tanıklık ettim. Sana şimdi bir kaç örnek de vermek isterdim ama konu amacından çıkacağı için yazmıyorum. Bu gerçeği hiç bir zaman unutma ve Sayın @Under Ground un dediği gibi işinin gereği neyse onu yap geç.
 
2- çalıştığın bölümde en iyi bilen sen ol, her şeyi öğren,
bu maddeyi yanlış yorumlamayalım lütfen," bil ve her şeyi öğren" "herşeyi yap" başka. bilgi her zaman güçtür. işini öğrenip bilirsen, bilgi sahibiysen, bilginin zekatını verip iş yaparsın. bilgiyi kullanıp herşeyi yaparsan, yapmaya çalışırsan yukarıdaki yorumlardaki gibi olursun.
 
Kafanda bu tip şeyler varsa sen kendini geliştirirsin zaten.
Merak et, azmet, sabret. Her şeyi öğrenmeliyim diye de kafanı parçalara bölme. Başkaları bir iş yaparken nasıl yaptıklarına, neler konuştuklarına dikkat et. Öğrendiğim birçok şeyi başkaları konuşurken kulak misafiri olarak öğrendim.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst