Mesleki İngilizce?

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
Mesleklere göre İngilizce nasıl oluyor. Ben yakın bır tarihte İngilizce sınavına giricem ancak elektrik teknikeri olarak beni nasıl bir sınav bekliyor. Teknik terimler mi acaba...?
Arkadaşlar daha önceden böyle bir sınava gireniniz var mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mesleki ingilizce diye ayrı bir tür ingilizce olduğunu düşünmüyorum. Az çok ingilizce konuşabilen bir insan olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yapılması gereken önce ingilizceyi belli bir seviyeye getirip arkasından mesleki terimleri öğrenmek. Bu terimler için ingilizce sayfalardan veya forumlardan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Kolay gelsin
 
Mesleki ingilizce diye bir ders Gazi Üniversitesi TEF de var. Bu derste teknik ingilizce terimler ve cümle içerisinde kullanımlarıyla ilgili oldugunu duymuştum. Tahminen teknik terim ve bir okuma parçasıyla ilgili sorular olabilir.
 
Hocam Dabbe arkadaşa katılıyorum mesleki ingilizce diye birşey yoktur. İngilizce biliyorsanız gerisi sizin teknik katalog karıştırmanıza kalmıştır. Ben BÜ'nde hazırlık sınıfında iken teknik ve sosyal bölümlerdeki öğrenciler hepsi aynı sınıfta, aynı müfredatı alıyordu.
 
Üniversitede bu dersi almıştık. Hatırladığım kadarıyla "Mesleki İngilizce" teknik terim ağırlıklı resmi bir dildir. Fiillerin sonuna geçmiş zamanda olduğu gibi -ed takısı eklenerek "yapılır", "alınır", "çevrilir" gibi resmi bir dil kullanılır. Bence zamanlara ve fiillerin sonuna gelen eklere çalışmalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst